avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxa judiciara de timbru si timbru judiciar in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxa judiciara de timbru si timbru judiciar in recurs

Intr-un dosar civil, inceput in 2011, sunt in procedura de recurs.
Am depus in termen, cu posta, recursul motivat intr-un numar de exemplare corespunzator cu numarul de untimati, fara a depune taxa judiciara de timbru si nici timbrul judiciar.
Maine am termen.
Nu mi s-au citat toti intimatii si, probabil, se va acorda un termen.

1)Risc sa se respinga recursul pentru faptul ca nu am platit taxa judiciara de timbru si nici timbrul judiciar, odata cu depunerea recursului?

2)Cum suma de plata - a taxei judiciare de timbru, este foarte mare, in judecata de fond, am facut cerere de scutire integrala de la plata acestora. S-a ridicat de catre instanta, exceptia perimarii. In termenul legal, de 5 zile de la darea sentintei, am atacat pentru nelegalitate, - nefiind implinit anul calendaristic de 364 de zile, pentru a accepta ideea perimarii.
In cazul in care se face plata taxei judiciare de timbru, in recurs, din ajutor public judiciar, - cum este vorba despre o cerere de casare cu trimitere la instanta de fond, - acelasi ajutor public judiciar, acopera si procedura in continuare, in fond ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioancar , utilizator 16:38, 20 Septembrie 2013
Faceti cerere de s utire.
Daca se respinge platiti jumatate din cat se achita la fond.
Multumesc. Asa am rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunerea dovezii platii taxa de timbru în termenul solicitat de către instanta ArielG ArielG Bună ziua, Ma confrunt cu următorul caz, în apel introdus în 2013 ( cererea pe fond din 2007) instanta nu a pus în vedere apelantului sa depună taxa de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala atila atila Am facut recent o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie care a fost respins de instanta, cu drept de recurs. Cum se poate face acest recurs? (vezi toată discuția)
Instanta a pronuntat solutia fara sa fie solutionata cererea de recuzare aidu aidu Instanta a incalcat prev. art.49 alin.(2) C.pr.civ, intrucat pronunţarea soluţiei în cauză nu putea avea loc decât după soluţionarea cererii de ... (vezi toată discuția)