avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vila comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vila comuna

Buna seara!

Locuim intr-un imobil de tip vila+curte, avand 3 garsoniere si 2 apartamente. Eu ocup unul dintre apartamente, iar in total suntem 3 familii ce ocupam acest imobil. Celelalte 2 familii au legaturi de rudenie. Frecvent, am avut conflicte pe tema consumului de apa si a gunoiului menajer. Am fost la Apa Nova pentru a incheia un contract separat de ceilalti dar mi s-a comunicat din partea societatii respective ca nu se poate instala decat un apometru per imobil, iar daca vreau sa ma separ, imi pot monta un apometru individual, in apartament.
Ce pot face in caz ca imi montez apometru individual iar vecinii nu iau in considerare indexurile citite?
Pentru gunoi menajer exista posibilitatea de incheiere de contracte individuale per familie sau au aceeasi politica la fel ca si Apa Nova, adica per imobil?

Daca cunosteti situatii asemanatoare, va rog, sa-mi dati de stire.
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:09, 24 Martie 2009
Domnu' Silviu_Robert,
Daca nici intre 3 proprietari nu exista intelegere, ce sa mai zicem noi care suntem 504? Raspunsul Apa Nova era de asteptat. Da, este o solutie sa va montati un apometru separat - nici nu mai conteaza pretul, ideia este sa scapati de necaz, insa cea mai buna solutie ar fi sa incheiati si contract individual cu furnizorul in asa fel incat sa nu va fie teama ca vecinii nu vor lua in considerare consumurile familiei dvs. Daca aveti posibilitati tehnice de separare chiar din caminul de bransament ar fi excelent, insa banuiec ca nu este chiar asa. Trebuie sa insistati la Apa Nova pentru a va individualiza consumul, altfel veti fi stresat tot timpul de vecinii dvs.si nu cred ca acest lucru l-ati intentionat cand ati facut investitia...
Mai cred ca doar unul dintre proprietarii vilei are contract cu Apa Nova, dar acest lucru nu mai prezinta nici-o relevanta atat timp cat exista conflicte privind consumul de apa. Am mai auzit de astfel de conflicte pe vremea cand din "ratiuni de stat", intr-un apartament cu 4 camere locuiau 3 familii... Era ca la balamuc, ce mai!
In ceea ce priveste gunoiul menajer da, cea mai buna solutie este intocmirea unui contract individual cu firma de salubrizare care va v-a dota cu o pubela individuala, dar parca aud ca vecinii dvs. pun propriul gunoi in pubela dvs, asa de-a dracu' ! Domnule, vorba unuia: frumoasa tara avem, pacat ca-i locuita! Si mai zicea el ceva: mai bine nu pierdeau nemtii primul razboi mondial, am fi fost si noi acum in rand cu lumea...
Va doresc mult succes si mai treceti pe-aici, sa ne povestiti ce ati rezolvat. Adam Grecu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare apometru pentru apa rece. MihaelaMika76 MihaelaMika76 Buna seara. Locuiesc intr-un bloc unde apa rece este platita \\"la comun\\". Timp de 6 ani, am platit apa rece la fel ca ceilalti vecini de pe scara. Desi ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Care este legea depozitarii gunoiului menajer Vasileiulia Vasileiulia Bună ziua! Sunt rezidenta intr-un bloc nou construit. Momentan pubelele pentru gunoi sunt depozitate în spatele blocului. Lângă blocul meu exista o vila ... (vezi toată discuția)