avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie pensie PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie pensie PFA

Buna ziua,

Sunt salariat la o firma la care mi se platesc contributiile la pensie. In paralel am si un PFA, la care as dori sa platesc voluntar contributia la pensie. As dori sa stiu daca cele 2 contributii imi vor aduce si o pensie majorata, si daca suma adusa ca aport pe PFA are aceeasi contributie ca si contributia de salariat in ce priveste o majorare a pensiei?
Multumesc ptr raspuns!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:58, 19 Septembrie 2013
Cele doua contributii se cumuleaza iar punctajul la pensie va fi corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cumulata salariat si pfa PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Vin si eu cu o intrebare si anume: daca sunt deja salariat si platesc contributia la pensie, ulterior imi deschid un PFA, al carui venit mediu este peste 35% ... (vezi toată discuția)
Se mai retine cass in cazul unui angajat care este si pensionar pentru limita de varsta? allyna allyna Buna ziua. Tatal meu este pensionar limita de varsta, cu pensia in plata. S-a angajat la o firma particulara si as dori sa stiu daca ii va mai fi retinuta ... (vezi toată discuția)
Firma cu 50 angajati ne obliga la pfa ufpuf ufpuf Buna seara. va deranjez cu o intrebare. lucrez intr`o firma destul de prospera avand in vedere criza prin care trecem. acum un an cand m`am angajat eram 15 ... (vezi toată discuția)