avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare scule
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare scule

Buna seara, am si eu o intrebare, acum cateva zile am rugat un prieten daca ma poate ajuta sa-mi montez un aer conditionat, pentru ca eu nu am bormasina.

A venit el ne-am apucat de treaba, a inceput sa dea gaura si la un moment dat, spiralul s-a blocat intr-un fier am inteles si bormasina l-a lovit in cap (este o bormasina destul de mare), i-a spart capul instantaneu, plin de sange peste tot..o imagine destul de urata.

Am sunat la 112, m-au tinut aproape 5 minute de m-au zapacit, ma tot intrebau cum s-a intamplat ce s-a intamplat, daca e accident de munca, etc.

Pana la urma le-am explicat, si primii care au ajuns au fost politistii, apoi cei de la smurd.

Politistii au inceput din prima sa-l intrebe la ce firma lucreaza, daca e accident de munca, etc.

Vreau sa stiu daca el poate avea probleme pentru ca m-a ajutat cu treaba asta.

Si daca politia avea dreptul sa confiste sculele lui, bormasina, etc.

Le-am spus ca o sa le ia el de la mine cand o sa iasa din spital dar nu mi-au zis nimic, le-au luat ei si gata. Nu cred ca aveau nici-un drept sa confiste nimic.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 12:04, 25 Septembrie 2013
Probabil v-au suspectat de vreo infractiune cu violenta, mergeti cu prietenul in audienta la Politie si lamuriti situatia.
Nu aduce anul ce aduce ceasul! Lasati-le naibi de scule, important este sa se faca omul bine!
[[ Exista riscuri enorme la utilizarea acestor instrumente, mai ales cand se blocheaza spiralul, bormasina se invarte, rupe maini, sparge capete, rasuceste firul si poate duce chiar la strangulare. ]]
Din anumite puncte de vedere vi se poate imputa si dvoastra (chiar ca persoana fizica) cateva aspecte de protectia muncii si folosire munca neinstruita, pentru ca s-a intamplat la dvoastra in casa. Dar pentru ca nu sunteti firma si pentru ca probabil prietenul o sa isi revina fara sechele, nu o sa patiti nimic.
In alta ordine, politia nu a confiscat sculele, le-a ridicat ca si probe, pentru moment! Prietenul le va recupera el de la politie. Important este sa se faca bine! Multa sanatate!
Ar trebui sa aveti in vedere si faptul ca ati recurs la montarea unui aparat de aer conditionat, fara a apela la o firma/ persoana fizica autorizata sa monteze astfel de exhipamente tehnice, motiv pentru care puteti primi o amenda contraventionala de la politie.
Este posibil ca prietenul sa aiba nevoie de mai multe zile de spitalizare si de zile de concediu medical, caz in care nu cred ca firma unde lucreaza amicul dvs., va fi de acord sa ii plateasca acest concediu.
Sa-l amendeze politia ca nu a chemat firma specializata pentru montarea aerului, hai ca asta e buna, daca lucrurile s-au petrecut asa cum a descris utilizatorul, este vorba de o intamplare nefericita si atat.
trandafir2 a scris:

Nu aduce anul ce aduce ceasul! Lasati-le naibi de scule.........

In alta ordine, politia nu a confiscat sculele, le-a ridicat ca si probe, pentru moment! Prietenul le va recupera el de la politie.

S-a facut un proces verbal ptr.ridicarea sculelor? Ma tem sa nu cumva sa fi ridicat sculele fara sa ii dea o hartie la mana in care sa fie mentionat ce scule s-au ridicat si cand vor fi inapoiate.
Retinerea unui bun comun cu care omul poate sa mai lucreze mi se pare o incalcare a legii.

Nu mi se pare corect sa chemi o firma autorizata daca te pricepi si tu sa faci aceasta lucrare. Daca ar fi asa,atunci firmele care vand scule ca: bormasina,flex,aparat de sudura,etc.,ar trebui sa vanda doar persoanelor si firmelor care detin autorizatie de manipulare a sculelor. Asadar ar insemna ca pe rafturile de la Baumax,Dedeman,OBI,Bricostore,etc.sa nu mai fie expuse aceste scule spre vanzare persoanelor civile.

E un simplu accident,trebuia sa vina doar SMURD-ul,ptr .ca atunci cand suni la 112,trebuie sa stii pe cine sa chemi. De ce nu au venit si pompierii? Si pompierii au parte de a fi contactati cand suna cineva la 112.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Tarzan2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am acrosat un pieton, cand acesta traversa prin loc ... SANTIER SANTIER Buna ziua! Am acrosat un pieton, cand acesta traversa prin loc nepermis. Acesta s-a dezechilibrat, a cazut apoi s-a ridicat, am avut un schimb de replici ... (vezi toată discuția)
Parcare privata supermarket folosita ca targ de masini constantinv constantinv Buna ziua, Sunt managerul unui supermarket cu parcare privata de 50 locuri. Sunt exasperat de samsarii de masini care practic si-au facut targ de masinii in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal vatamare corporala, politia a dat recomandare nup, au trecut 10 luni Alin0702 Alin0702 Salutare tuturor, ne distram cu urmatoarea speta. In aprilie 2020 am avut accident cu un livrator de pizza pe scuter. Accidentul a fost oarecum neobisnuit , eu ... (vezi toată discuția)