Buna ziua,
Am prmit o citatie in care sunt invitata sa ma prezint la Focsani pt a da o declaratie.Eu sunt din Iasi si am lucrat in 2012 la o firma de consultanta.Persoana inscrisa la fostul angajator mi-a facut mie plangere cum ca i-as fi luat eu banii(se poate demonstra ca nu este asa)
Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa ma deplasez pana la Focsani pt a da declaratia. Nu pot da declaratia la politia din Iasi?
Nu ma sustrag doar ca nu imi permit sa merg pana la Focsani.
Va multumesc!
Trimiteti catre politia din Foscsani, o adresa in care specificati ca nu va puteti deplsa din motive financiare si solicitati dispunerea unei comisii rogatorii pentru a putea da declaratia la sectia de politie din Iasi de care apartineti. Decat sa da dea mandat de aducere vor prefera aceasta varianta, avand in vedere si disponibilitatea dvs.
Cod de procdura penala - Art. 132
Condiţii pentru dispunerea comisiei rogatorii
Când un organ de urmărire penală sau instanţa de judecată nu are posibilitatea să asculte un martor, să facă o cercetare la faţa locului, să procedeze la ridicarea unor obiecte sau să efectueze orice alt act procedural, se poate adresa unui alt organ de urmărire penală ori unei alte instanţe, care are posibilitatea să le efectueze.
Comisia rogatorie
vldstf
[b]invinuitul [/b]poate fi audiat prin comisie rogatorie pe tipizat? asta in conditiile in care nu a fost audiat nici olograf. este cu privire la art. 215 ... (vezi toată discuția)