avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa refuz locul de munca oferit de agentia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa refuz locul de munca oferit de agentia de somaj?

buna ziua,pot sa refuz locul de munca oferit de agentia de somaj?am inteles in caz ca refuz mi se suspenda somajul...este un magazin alimentar de unde se pleaca in mod repetat ...probabil ii tine in proba si patronul ii roteste pina o sa ii vina o persoana care sa il satisfaca din toate punctele de vedere ...multumesc...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 20 Septembrie 2013
Potrivit Legii nr.76/2002, art. 44 :
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj
acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra într-un loc de muncă conform pregătirii sau nivelului studiilor;
.....
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.

2. - Va recomand sa incheiati un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata (o luna sau doua).
- In aceasta situatie se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, la incetarea CIM.
- Daca va convine la locul de munca incercati sa schimbati CIM pe perioada nedeterminata.

Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)
Somaj, refuz loc de munca todericiup todericiup daca esti insomaj de cate ori poti refuza un loc de munca? (vezi toată discuția)
Incetarea platii indemnizatiei de somaj martalogu martalogu sant somer de o saptamina ,si doresc un raspuns am primit email ca au un post vacant dar eu nu ma-m prezentat pot sa-mi taie somajul ,va multumesc (vezi toată discuția)