avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venituri in sarcina si lauzie ( indemnizatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venituri in sarcina si lauzie ( indemnizatie maternitate)

Am nevoie de consiliere si indrumare in urmatoarea problema: In urma ca 2 saptamani mi s-a blocat contul de salariu in care mi s-au virat banii pentru perioada de pre-natal. Executarea vine in urma neplatii catre banca ( credit nevoi personale). Mai am 2 popriri infiintate, iar 50% din salariu se vireaza de catre angajator, lunar, cu exceptia acestei perioade de sarcina si lauzie. Executorului i-am prezentat acest lucru si am comunicat adresa angajatorului unde sa trimita decizia de executare ptr a instiinta infiintarea popririi. Am informat executorul ( telefonic) ca banii blocati in banca provin din indemnizatie si nu este legal sa imi opreasca acesti bani. Executorul a refuzat dialogul, eu, solicitand sa-mi comunice ce documente trebuie sa prezint ca dovada a provenientei banilor, pentru a-mi debloca cat mai repede suma blocata. La banca unde am contul de salariu, am cerut deblocarea cardului, dar au refuzat, motivand ca acest lucru se poate face numai cu acordul executorului. Am rugamintea sa ma ajutati sa stiu ce trebuie sa fac pentru a mi se debloca banii.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: cristinapetria , utilizator 14:07, 20 Septembrie 2013
Buna ziua,

Trimiteti o adresa executorului, in care ii solicitati deblocarea sumelor retinute in mod nelegal. Trimiteti-i dovezile necesare, de ex. extras de cont, daca apare la explicatia incasarii, indemnizatie ingrijire copil, sau orice alta explicatii suficienta. Aratati-i dovezile ca sunteti in ingrijire copil si cereti-i sa deblocheze de urgenta sumele, atentie, sumele, sa precizeze bancii ca nu pot popri sume de bani declarate insesizabile prin lege. Daca nu trimite adresele respective in 5 zile, ii faceti plangere penala, pentruabuz in serviciu. Ii trimiteti la birou, o copie de pe sesizarea depusa. Se va conforma deindata.
Multumesc pentru informatii.
Ca documente nu am decat copii ale concediilor medicale si eventual sa cer extrasul de cont ptr a se vedea ca banii provin de la angajator, ceea ce dovedeste ca este venitul meu legal lunar, din care este ilegal sa imi opreasca banii. Exista un model de adresa pe care sa o formulez catre executor??


Multumesc
Nu aveti nevoie de niciun model. o adresa in care mentionati tot ceea ce doriti sa ii comunicati executrului, cu cuvintele dumneavoastra.
multumesc frumos pentru detali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri bogdan riglea bogdan riglea Buna ziua, In urma cu 2 zile a fost infiintata o poprire pe conturile mele si mi au fost blocate conturile bancare. Mentionez faptul ca poprirea se va face ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Poprire. bună seara,am o poprire pe salariu de 50% încă din ... FloriMoise FloriMoise Poprire. Bună seara,am o poprire pe salariu de 50% încă din 2017,poprirea este de la ANAF.banca cu care lucrez ING are la dosar mai multe adeverințe din ... (vezi toată discuția)