avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Nedumerire
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Nedumerire

Anul trecut, în luna aug., mi-am dus mama de 81 de ani la băile sărate aflate la cca 6 km de orașul nostru.Mențonez faptul că mama este o persoană deosebit de simplă, poate chiar săracă, dar lucidă.Și-a cumpărat bilet, a intrat în SPA-ul din incinta hotelului aflat pe teritoriul acestor băi.Acest lucru s-a întâmplat și a doua zi, într-o zi de marți. Ducând-o înspre casă, iată ce mi-a povestit mama: în ziua precedentă, pregătindu-se de plecare, un domn de etnie germană i-a dat un telefon mobil, domnul crezând că i-ar aparține. Deoarece mama nu i-a putut explica faptul că nu îi aparține, a luat tel.-ul cu gândul de a-l preda la recepție.În drum spre recepție, a oprit-o un bărbat tânăr care a început să urle, făcând-o pe mama hoață și ”javră bătrână”, având intenția de a o lovi. Nu a lovit-o fiindcă a intervenit, totuși, cineva care îl oprise.Fiind scandal, toți oaspeții hotelului au asistat la umilirea unei persoane de 81 de ani, în prezența angajaților hotelului.
Acest lucru s-a întâmplat luni, mama mi-a povestit marți.Deoarece știu că mama mea nu este hoț/hoață, am fost revoltată.Am vorbit cu un redactor de la un ziar local, povestindu-i ce s-a întâmplat.Normal, redactorul a dat telefon și la băi pentru a afla și varianta lor. Patroana băilor nu a infirmat/confirmat povestea, spunând că nu are nimic de comentat.

Eu voiam să aflu ce se întâmplase.Miercuri, împreună cu mama mea, ne-am dus la băi.Mamei mele i s-a interzis intrarea, fiindcă este hoață ! Discutând cu recepționera,iată ce mi-a povestit: în acea zi de luni, mama a furat acel telefon.Menționez că nici în ziua de azi nu am aflat de unde l-ar fi furat. Deoarece mama este hoață, nu i se mai permite să intre nici măcar pe teritoriul băilor.Totodată, recepționera spunându-mi, să ne bucurăm că nu au chemat poliția.În timpul acestei discuții a apărut și patroana, care de la o distanță de cca 3-4 metri, fără să se prezinte, desigur, a început să urle la mine, reproșându-mi că vorbisem cu acel reporter, dându-mi de înțeles că din cauza acelui telefon nu îi mai dă voie mamei să intre acolo.După asta, recepționera mi-a mai spus că, în pofida faptului că mama mea este hoață, totuși, a doua zi, ei fiind mărinimoși, i-au permis mamei să folosească ștrandul deschis.Dar, stupoare !!! Cineva, de undeva văzuse cum că mama mea cotrobăia printre lucrurile oaspeților, având intenția de a-i jefui, ridicând fiecare șezlong în parte !!! Mai mult, oaspeții s-ar fi plâns că mama voia să îi jefuiască !!! Credeam că paralizez auzind toate acestea !!! I-am spus recepționerei că doresc să vorbesc cu acel individ căruia mama i-ar fi furat telefonul, am vrut să vorbesc cu cei care au asistat la umilirea mamei mele, cât și cu persoana care o văzuse că are intenția de a jefui oaspeții, cât și cu acele persoane care s-ar fi plâns cum că mama voia să-i jefuiască.Desigur, nu mi s-a dat această posibilitate.Mi-am lăsat nr.de telefon pentru a fi sunată măcar de vreun protagonist ale acestor scene.Normal, de atunci nimeni nu m-a sunat.Nu am putut vorbi cu nimeni.I-am spus recepționerei că dacă, într-adevăr mama mea ar fi furat acel telefon, de ce nu au chemat poliția? De ce, ei, angajații au permis să fie umilită o persoană ? Poliția o încătușa, o ridica, nu mai era supusă acestor umilințe.

Am scris o petiție OPC-ului din orașul meu, menționând faptul că, existând camere de supraveghere, s-ar clarifica totul.Am mai scris și patronului prin email și printr-o scrisoare clasică.Voiam neapărat să aflu ce s-a întâmplat de fapt. Nu am primit niciun răspuns.Iar OPC mi-a dat răspuns. Mi s-a scris că au fost la fața locului, dar, din păcate, camerele de supraveghere nu au captat tocmai aceste lucruri/fapte la care am făcut eu referire !!! Dar, cu toate acestea, mama are dreptul de a frecventa băile !!!

Nu am aflat ce s-a întâmplat, dar nici nu am mai dus-o pe mama acolo, fiindcă după toate acestea, cei de acolo puteau să o acuze de fapte mai grave.Și, acești oameni sunt foarte bogați, eu find un amărăștean, nu îmi permit să mă judec cu ei.

Mama mea a rămas cu traume, fiind catalogată hoață la această vârstă. Eu am rămas fără niciun răspuns.





Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 09:07, 21 Septembrie 2013
Buna ziua,

Nu stiu din punct de vedere juridic daca ar exista posibilitatea de a repara onoarea mamei dumneavoastra.
Dar, nu cred ca ar trebui sa lasati totusi problema nerezolvata...cred ca ar fi ca si cum ati recunoaste ca ei au dreptate. Faptul ca sunt bogati, de fapt ca au niste bani mai multi nu cred ca trebuie sa le permita sa se poarte asa.

Poate colegii avocati ar putea sa va indrume cum ati putea rezolva problema din punct de vedere juridic si eu zic ca ar trebui sa incercati sa o rezolvati. Macar niste scuze in public ar trebui daca nu si alte reparatii morale.
Bună ziua,
Vă mulțumesc pentru răspuns.Nu am/avut de gând să mă judec cu aceste persoane, dar voiam să aflu măcar ce s-a întâmplat de fapt.
Îmi dau seama că nu pot face nimic, mai ales după ce am primit răspunsul OPC. OPC scrie, printre altele, că al meu caz este NEREZOLVABIL. Acest cuvânt îl folosesc.

Da, într-adevăr, mama mea a fost umilită, dar, mă repet, am scris scrisoare acestor persoane, dar nu s-au sinchisit să îmi dea vreun răspuns. Chiar dacă într-adevăr, mama mea este tâlhar/ă, mă așteptam să se confirme acest lucru.

Eu cred că au ”expulzat-o” pe mama fiindcă ea, cu simplitatea ei, strica imaginea acestor băi unde vin foarte mulți străini.

Vă mulțumesc încă o dată, pentru răspuns.Vă doresc o zi plăcută.

Cu respect, Adelhaida
Eu cred ca trebuia sa va adresati CNCD.
Bună dimineața,

Vă mulțumesc pentru răspuns.
M-am adresat OPC deoarece credeam că totul se poate rezolva pe cale amiabilă.

Presupun că dacă mă adresam CNCD, trebuia să dovedesc cele relatate.Și, așa cum am mai menționat, nu am putut vorbi cu nimeni din cei implicați în acest scandal.Am doar răspunsul OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu ne ajuta nimeni? etelkapalffy etelkapalffy Buna seara As dori sa relatez un incident petrecut cu mama mea in aug.anul curent.Mentionez ca mama mea are 80 de ani,este slaba,slabita,de un an a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca!!! ContSters231903 ContSters231903 Buna ziua ....Mama mea s-a angajat in urma cu aproximativ 6 luni pe post de camerista la un hotel....in urma cu cateva zile si-a bagat preaviz....pt ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Cazare neconforma cu categoria hotelului dor582004 dor582004 Buna ziua, vin cu rugamintea de a ma ajuta in interpretatrea unei situatii de facto la cazarea intr-un hotel de 3*** intr-o localitate balbeara si anume : ... (vezi toată discuția)