avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pe ce data se calculeaza schimbul valutar?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pe ce data se calculeaza schimbul valutar?

Primesc cec-uri de la firme din SUA in dolari.

Emit factura pe 02/02/2013 si pe cec scrie 05/02/2013 si incasez cecul in 05/05/2013. Pe ce data calculez schimbul valutar?
Cel mai recent răspuns: raduma , utilizator 12:54, 20 Septembrie 2013
La data incasarii cecului.
Ok deci daca am primit un cec in 2012 si l-am incasat in 2013 atunci platesc impozitul in 2013 desi cecul are data de 2012?
Buna ziua,

Diferentele de curs valutar care apar cu ocazia decontarii unor creante exprimate in lei dar care se inregistreaza in functie ce cursul de schimb al unei valute se inregistreaza la luna in care apar.
Postand intrebarea in forumul contabilitate in partida simpla,inteleg ca sunteti PFA . In acest caz incasarea se evidentiaza in Registrul jurnal de incasari si plati la data extrasului de cont bancar,la cursul BNR din ziua anterioara incasarii(acest curs ar trebui sa fie trecut pe extrasul de cont).
trutanmarian a scris:

Postand intrebarea in forumul contabilitate in partida simpla,inteleg ca sunteti PFA . In acest caz incasarea se evidentiaza in Registrul jurnal de incasari si plati la data extrasului de cont bancar,la cursul BNR din ziua anterioara incasarii(acest curs ar trebui sa fie trecut pe extrasul de cont).

Inteleg. Multumesc pt ajutor.

Alte discuții în legătură

Schimb valutar pfa Nguyen Nguyen Buna ziua, Detin o PFA in sistem real si incasez atat in RON cat si in USD. Daca as dori sa efectuez un schimb valutar in contul de USD in contul de RON, ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar aplicat la incasarea unei sume in valuta mmihai155 mmihai155 Buna ziua. Sunt PFA si urmeaza sa primesc (incasez) o suma in dolari din strainatate. Eu am un cont in lei deschis la banca ING. Sa luam un exemplu: ... (vezi toată discuția)
Diferenta de curs valutar ioanaep ioanaep Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: in cazul in care facem un schimb valutar din contul de lei in contul de valuta la un curs prestabilit de banca, se mai ... (vezi toată discuția)