avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Schimb valutar PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Schimb valutar PFA

Buna ziua,

Detin o PFA in sistem real si incasez atat in RON cat si in USD. Daca as dori sa efectuez un schimb valutar in contul de USD in contul de RON, cum ar trebui evidentiata aceasta operatiune in RJIP?

Exemplu: Incasez pe 01.10.2024 1000USD si il evidnetiez ca incasare in RJIP la cursul BNR din data extrasului (cel comunicat pe 30.09.2024). Doresc efectuarea schimbului valutar in data de 20.10.2024, in contul de RON va aparea o suma care este diferita de cea evidentiata in momentul incasarii in USD.

Se poate evidentia ca o plata in USD la cursul bancii si o incasare in RON? Cum ar fi corect sa procedez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nguyen , utilizator 13:38, 15 Octombrie 2024
La sfârșitul fiecărei luni sau atunci când se face o tranzacție (încasare sau plată) se actualizează soldul la cursul BNR al zilei. Diferența pozitivă se trece la încasări iar diferența negativă la plăți.

De asemenea, diferența dintre cursul BNR și cursul băncii în cazul schimbului valutar.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2024
Iulian MANEA, Contabil

Domnule Manea,

Intrebarea este una cat se poate de simpla, respectiv cum se evidentiaza un schimb valutar in RJIP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidentiere in rjip diferentele de curs valutar? Nguyen Nguyen Buna ziua, Detin un PFA in sistem real si facturez in afara UE, incasand venituri in contul de USD. Evidentiez operatiunea in RON la cursul BNR din ziua ... (vezi toată discuția)
Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)
Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)