avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Evidentiere in RJIP diferentele de curs valutar?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Evidentiere in RJIP diferentele de curs valutar?

Buna ziua,

Detin un PFA in sistem real si facturez in afara UE, incasand venituri in contul de USD. Evidentiez operatiunea in RON la cursul BNR din ziua anterioara incasarii efective. As vrea sa efectuez un schimb valutar USD - RON direct prin aplicatia bancii. Cum se evidentiaza in RJIP aceasta operatiune avand in vedere diferentele de curs valutar?

Spre exemplu, la o incasare de 1000 USD evidentiez in RJIP o incasare de 4529 RON la cursul BNR, dar in urma schimbului valutar intra in contul de RON doar 4448 RON. Intrebarea mea este cum se evidentiaza efectiv acest schimb, sau daca este necesar sa fie evidentiat. Daca diferenta de curs imi este nefavorabila, nu prea este o problema, dar daca mi-ar fi favorabila, nu ar reprezenta un venit impozabil?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Schimb valutar pfa Nguyen Nguyen Buna ziua, Detin o PFA in sistem real si incasez atat in RON cat si in USD. Daca as dori sa efectuez un schimb valutar in contul de USD in contul de RON, ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar aplicat la incasarea unei sume in valuta mmihai155 mmihai155 Buna ziua. Sunt PFA si urmeaza sa primesc (incasez) o suma in dolari din strainatate. Eu am un cont in lei deschis la banca ING. Sa luam un exemplu: ... (vezi toată discuția)
Pfa in sistem real si facturare canada FilipB FilipB Buna ziua. Am infiintat un PFA si mi s-a ivit ocazia sa am un client din Canada. M-ar interesa cum se procedeaza cu facturarea. Am nevoie de ceva acte in ... (vezi toată discuția)