avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - cote mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - cote mostenire

Care este cota parte a unui copil unic, dupa moartea tatalui, daca mama traieste?
Cel mai recent răspuns: dimabronia , utilizator 10:27, 21 Septembrie 2013
Buna ziua,
Cota este de 3/4 din masa succesorala adica din jumatate din bunurile realizate de cei doi soti in perioada casatoriei.
Daca exista bunuri doar ale decedatului atunci cota este de 3/4 din acele bunuri.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Sa inteleg ca daca exista un apartament, avand proprietari atat tatal decedat cat si mama in viata), eu ca si unic copil am 3/4 si mama mea doar 1/4?
ati inteles corect, insa masa succesorala a tatalui cuprinde doar jumatate din apartament , cealalta jumatate fiind deja a mamei . deci in discutie intra doar partea tatalui decedat , adica 1/2 din apartament/ din acea jum de apartament mama are 1/4 , iar dumneavoastra 3/4 .deci in final mama va avea 5/8 , iar dumneavoastra ca fiica 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune andreeastef andreeastef buna ziua,va cer ajutorul im anumita problema:in urma cu 20 de ani mama mea a decedat,eu fiind unicul copil.cate procente imi revin si care este pretul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune nedezbatuta, consecinte crissa1 crissa1 Daca tata detine o casa din prima casatorie, mama mea decedand ,iar eu nu am deschis o succesiune in privinta mostenirii, tatal meu s-a racasatorit . Daca ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament gigelas gigelas Buna ziua, Recent,o persoana a aflat ca apartamentul cumparat de parintii sai,a fost instrainat catre unul dintre copii. Ciudat este ca tatal era in ... (vezi toată discuția)