avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil - statul cere banii inapoi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil - statul cere banii inapoi

Buna ziua, iata cum am ajuns aici:
am beneficiat in perioada 2010-2012 de indemnizatie crestere copil pe valoare maxima de 3400 lei. In luna iunie 2013 am fost contactata de centrul de prestatii sociale ca ar avea nevoie la dosarul meu de deciziile de impunere finala pe anii 2009/2010 ( ani de contributii). Am adus aceste decizii si supriza, veniturile declarate nu corespund cu cele ce reies din aceasta declaratie. Dupa lungi analize cu departamentul de contabilitate de la firma la care lucram in acea perioada si cu care aveam un contract de proprietate intelectuala, am descoperit ca este vorba despre cheltuielile forfetare in valoare de 40%, ce au fost scazute conform legii in acel moment. Ex: eu declar 30000 pe an, 40% adica 12000 sunt cheltuieli forfetare, venitul meu apare ca fiind 18000 si nu 30000 cum era normal. Acum firma pt care lucram a completat acea fisa de salariu conform cu cei 30000 venit si nu 18000..Cei de la prestatii sociale calculeaza dupa fisele celor de la firma si mie imi iese indemnizatia asa cum si trebuia adica 3400 lei. Acum cei de la prestatii sociale imi reclama o suma enorma de 38140 roni. Ce fac acum? Imi trebuie cineva sa ma apere deoarece eu nu am gresit nimic. Nu este vina mea si nu inteleg de ce acei 40% nu mai intra in calculul indemnizatiei. Am nevoie de un avocat bun care sa poata intelege situatia si sa imi gaseasca solutia cea mai buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 20 Septembrie 2013
Intr-adevar, pentru 2009 se prevedea 40%, insa regula de calcul a indemnizatiei este aceeasi.
iata am gasit-o eu din 2009
ART. 50

Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuală

(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală se stabileşte prin scăderea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:

a) o cheltuială deductibilă egală cu 40% din venitul brut;

b) contribuţiile sociale obligatorii plătite.

Acum e clar. deci eu as vrea sa ma intorc impotriva celor ce au completat acea fisa. Ca ei nu au stiut cum se calculeaza imdemnizatia si au pus venitul cu 40% mai mult.
Intr-adevar, APIS va actiona impotriva dvs pentru a-si recupera suma de bani platita in plus, iar dvs impotriva celui care v-a completat adeverinta de venituri.
da. se calculeaza la veniturirl impozabile. nu puteti decat sa-i dati in judecta in teremn de 30 de zile de la comunicarea deciziei. am avut un caz similar si l-am castigat, numai ca a durat peste un an si ceva, deoarece se judeca la TMB- sectia a VIII- a care este superaglomerata. consultati urgent un avocat deoarece au legea de partea lor ( fiind institurii publice) si va pot executa direct , fara judecata. clientei mele i-au facut si poprire pe fonduri....
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
TMB este competenta in anumite situatii . Din niciun mesaj nu reiese ca judecata s-ar face in Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane fizice cu venituri in 2019 din drepturi de proprietate intelectuala veronicam veronicam Buna ziua, As vrea sa aflu cum se impoziteaza si ce contributii trebuie sa plateasca in 2019 o persoana care realizeaza venituri din drepturi de proprietate ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul indemnizatie crestere copil leliag leliag Buna ziua Veniturile mele in anul 2010 sunt compuse din venituri din salarii( carte de munca), precum si venituri din dr de autor. Cand am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Icc calculata gresit VioletaIvu VioletaIvu Buna ziua! Veniturile mele, inainte de a naste, au fost din DDA. La aceasta categorie de venit, impozitul se calculeaza abia dupa ce se scad cheltuielile ... (vezi toată discuția)