avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ICC calculata gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ICC calculata gresit

Buna ziua! Veniturile mele, inainte de a naste, au fost din DDA. La aceasta categorie de venit, impozitul se calculeaza abia dupa ce se scad cheltuielile forfetare de 40% , CAS-ul si CASS-ul.. La calcularea ICC s-a luat in calcul doar acea parte de 60% din venitul meu NET lunar, pt care s-a calculat impozitul si nu tot venitul net, asa cum inteleg din lege. Acele cheltuieli forfetare sunt bani pe care am muncit si fac parte dintr-un venit brut supus impozitului. Este corecta aceasta procedura de a scadea cheltuielile forfetare la calculul indemnizatiei???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 22 Iulie 2017
In cazul unui salariat se ia in calcul venitul realizat dupa scaderea contributiilor salariatului la BASS, precum si impozitul pe salariu. Consider ca este corect modul in care s-a calculat ICC.
Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente determinat în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi autor si indemnizatia crestere copil anioana09 anioana09 Buna ziua, am contract carte de munca si un contract drepturi autor. Pe acesta din urma, angajatorul a platit 10%. Cum stiu cat mai am eu de plata ? Sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 85% crestere copil la pfa cristina1983 cristina1983 Incepand cu 01 Martie am un PFA, urmeaza sa fac declaratia la Administratia Financiara a venitului estimativ. Din punct de vedere al administratiei venit net ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil corinadaniela corinadaniela In perioada 08.2009-07.2010 am obtinut urmatoarele venituri: - 15932 ron - venit contract de munca - 17973 ron - venituri incasate din contract drepturi ... (vezi toată discuția)