avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare regulament scolar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare regulament scolar

Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:55, 20 Septembrie 2013
Ei, vorba rabinului, aveți cu toții dreptate în felul dvs. Însă eu, care sunt un biet tutore, cu o mare responsabilitate, nu pot fi de acord cu deținerea telefonului în timpul programului. Abia a început anul școlar, abia am fost la ședință și am zis că încă să nu obiectez față de așezarea pupilei mele în ultima bancă ( acolo unde se știe că elevii pot face aproape orice năzbâtii în timpul orelor ).Dar azi, fiindcă trebuie să fac și pe detectivul , pe rețelele de socializare, iată ce am constatat:

Ce faci :* ?‎
Nu stiu cine esti, lasa-ma, ca am test
7 minutes ago
3 people like this
Succes la test :*

Merci
8 minutes ago
Stai in ultima banca? smecher :*

Da
10 minutes ago
Ce faci, mey? :*

Brb., am test

Așadar, aș putea fi de acord cu deținerea unui telefon fără sistem de operare, fără posibilitatea de accesare a net-ului, că de sunat e mai greu să sune în timpul orei. Dar cum orice copil luptă să dețină un tel. cât mai performatnt, personal, mă văd în situația în care cred că parcă aceste telefoane le fac mai mult rău elevilor. Degeaba opresc eu noaptea wireless/ul, ca să mai doarmă și ea cât de cât nopțile, că pare să recupereze la școală...
Evident, fiecare are dreptul și are motivele sale să fie pro sau contra.Însă eu, personal, nu pot fi de acord.


De acord cu lucianrosca, daca nu erau telefoane, nu credeam nici ca exista violenta in scoli.
Telefonul poate sta inchis in ghizdan pe perioada orelor. Asta putem explica si impune si noi ca parinti odraslelor.
Daca va uniti ca parinti pe clasa, puteti schimba sau gasi o cale de mijloc in chestiunea asta.

Poate nu existau nici violențele asupra profesorilor, pe de altă parte, pentru că elevii, din teribilism și pentru a demonstra cum fac ei legile în școli, filmau în timp ce exercitau violențe asupra profesorilor, apoi postau pe net filmările.
Nu neapărat nu se putea demonstra violența asupra elevilor, în opinia mea, pentru că știm că pot exista și alte mijloace de probă în afară de probe video.
Telefoanele pot sta închise, eventual, dar oare vor sta? Aceasta este întrebarea.
Oricum , dacă veți căuta pe google, veți găsi și propuneri de interzicere a telefoanelor în școli făcute de alte state chiar, pentru instituțiile lor de învățământ.
Un telefon simplu cu cartela de 5 eur pentru anuntarea parintilor este una si unul cu net de 1000 - 3000 lei este alta. Ma intreb, cine le cumpara telefoane scumpe si cu acces la net? Si mai ales de ce? Oricum, astia mici au mancarici daca nu au ceva in mana sa butoneze. A ii obisnui cu telefonul si apoi a li-l interzice, ii baga in sevraj. Riscul este cu atat mai mare cu cat varsta este mai mica.

Regula pentru a tine telefonul inchis este simpla : cum iti ti gura inchisa asa pot sa iti ti si telefonul inchis! Acum ce.., daca toata lumea are gura, trebuie sa vorbeasca? De exemplu in ore! A deschide telefonul in ora este ca si cum te-ai trezi vorbind neintrebat? Ce pedeapsa se aplica pentru vorbitul in timpul orei? Aceeasi trebuie aplicata si pentru telefon.

Noi toti, elevi, parinti, profesori, telefoane, internet sefi de stat, parlamentari, Obama, Baselu, Facebook, etc ,,,formam un sistem. Unde sau in ce va evolua sistemul asta este imposibil de trasat. (aproape imposibil :) )
Noi toti, elevi, parinti, profesori, telefoane, internet sefi de stat, parlamentari, Obama, Baselu, Facebook, etc ,,,formam un sistem. Unde sau in ce va evolua sistemul asta este imposibil de trasat. (aproape imposibil )


Bună observaţie şi bună întrebare...
În paranteză fie spus, un telefon cu net poate fi foarte util şi la copiat.Dar elevii nu fac aşa ceva, nu? Dorinţa lor de a comunica pare o necesitate serioasă.Eu am observat acest lucru şi pe de o parte înţeleg, pe de altă parte nu. Se pierde mult timp şi se pierd multe, dacă noi, adulţii, nu suntem vigilenţi cu privire la ei.Tehnologia trebuie utilizată raţional, şi de aceea , pentru că ei, copiii, nu înţeleg, este necesară intervenţia adulţilor, a unui regulament, etc. Dar niciodată toată lumea nu poate fi de acord cu privire la o problemă şi nu este un lucru condamnabil.

Alte discuții în legătură

Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)
Deposedare de telefon mobil in scoala Flor666 Flor666 Buna ziua, Exista vreo lege in vigoare care sa permita unui diriginte de clasa gimnaziala de a retine,telefonul mobil al copiilor din clasa pe toata durata ... (vezi toată discuția)
A cui este raspunderea pentru distrugerea unui telefon mobil de lux in scoala LPal LPal Buna ziua, Iata un caz: intr-un liceu, elevul 1 sta de vorba in pauza si gesticuleaza mai larg cu mainile. Este cu spatele la elevul 2, care vine spre el (cu ... (vezi toată discuția)