avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Transformare PFA in II/IF/SRL cu licenta TAXI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Transformare PFA in II/IF/SRL cu licenta TAXI

Buna ziua, Tatal meu detine o licenta taxi, pe numele sau si circula in regim de PFA. Este bolnav si doresc transformarea PFA-ului in SRL/IF/II, orice in care sa putem fi asociati amandoi astfel incat, sa nu pierdem licenta, sa pot lucra si eu sau sa pot angaja un sofer. Chiar daca invinge boala, nu cred ca va mai putea munci vreodata. Repet, licenta este pe nume+prenume,nu pe "PFA nume+prenume. In acest moment chiar daca pare amuzant, este o chestiune de viata si de moarte. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mariusdd , utilizator 15:34, 9 Februarie 2017
Adaugare :

Am infiintat deja un SRL (detin toate codurile caen legate de transport, taxi, etc)
Nu poate intra si tatal meu cu 51% sau 49% (depinde cum cere legea) in SRL si sa trecem licenta pe SRL-ul respectiv
Cel mai simplu ar fi sa va angajati cu contract de munca in cadrul PFA_ului detinut de tatal dvs. ( cred ca stiti ca PFA poate face angajari)
Este posibil si varianta cu srl_ul daca tot l-ati infiintat, insa primul pas este tot angajarea dvs. cu CIM in cadrul PFA si ulterior cesionarea catre srl in care dvs sa detineti 51%.(asupra procentului de 51% unele primarii au practici diferite....! se mai acepta si 50-50)
Va sfatuiesc sa infintati un NOU s.r.l. pe numele tatalui si in care dumneavoastra sa fiti administrator darsi persoana desemnata.
Eu am facut un srl special pentru licenta taxi.
Primaria Capitalei nu accepta un srl vechi.
Buna ziua,
A reusit cineva sa transfere autorizatia de taxi de pe un PFA pe un SRL pana la urma...din cate m-am documentat parerile sunt impartite iar primaria cu siguranta nu faciliteaza procesul intrucat autorizatiile sunt in esenta nominale..
D.Bobo64 a-ti reusit ceva dupa infiintarea srl-ului?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare pfa in srl: este posibil? nicolicilov nicolicilov buna ziua....din pfa -taxi se poate face srl?...in ce conditii , ce acte sunt necesare ?. aceasta varianta este avantajoasa?....multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare p.f.a in s.r.l posibil? vanzare autorizatie taxi posibila? pateugabi pateugabi cum se poate vinde un pf-u in cazul meu autorizatie taxi. sau daca se poate transforma in s.c. sau altceva care se poate vinde (vezi toată discuția)
Concesionarea contractului de transport in regim de taxi horatiu1972 horatiu1972 Buna ziua! Detin o SC cu activitatea principala de transporturi cu taxiuri si detin autorizatie de transport in regim de taxi. O persoana fizica a avut PFA si ... (vezi toată discuția)