avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mutatie - acceptul uzufructuarului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mutatie - acceptul uzufructuarului

Uzufructarii au dreptul sa acorde mutatie definitiva fiului lor la adresa la care stau fara acordul proprietarilor?
Au dreptul sa-l gazduiasca pe acesta fara acordul proprietarilor care le-a acordat dreptul de uzufruct fara restrictii?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 22:02, 21 Septembrie 2013
Da, este valabil si suficient consimtamantul uzufructuarului pentru stabilirea domiciliului unei terte persoane la imobilul pentru care are drept de uzufruct.
Nu exista mutatie definitiva, cartea de identitate are valabilitate 10 ani.
Mesaj reeditat
@ Nucescu

Data post: Sambata, 21 Septembrie 2013, 12:04
Subiect: Mutatie

Eu am cumparat un imobil si am dat drept de uzufruct viager fara nicio conditie unei familii (sot si sotie)care locuia acolo,dar cu ei mai locuieste si fiul lor care are mutatie in acel imobil.El nu a fost proprietar acolo,dar cum fac sa-i anulez mutatia de pe CI,el neavand alta locuinta unde sa se duca?Asta cred ca n-ar fi problema mea.
Mentionez ca uzufructarii sunt de acord ca el sa locuiasca cu ei.

cum fac sa-i anulez mutatia de pe C [...]
Mentionez ca uzufructarii sunt de acord ca el sa locuiasca cu ei.

Nu aveti cum sa ii anulati ''mutatia''.
Uzufructuarii au dreptul de se folosi de locuinta asa cum doresc pana la sfarsitul vietii lor, daca ei isi dau consimtamantul omul va avea carte de identitate cu domiciliul la proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile conferite de domiciliu si nuda proprietate gmihai8909 gmihai8909 Fiul detine nuda proprietate asupra imobilui iar tatal are drept de uzufruct viager, conform unui contract incheiat intre un tert si fiu in anul 2006. ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)