Buna seara,
Am terminat divortul si in sentinta de divort se specifica, printre altele, ca fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului nostru, de anul trecut din luna septembrie. Fostul sot locuieste in Italia.
Pe 9 septembrie, am depus plangerea penala la politie impotriva fostului sot. Mi
s-a spus ca va lua cineva de la politie, legatura cu mine, dar nu am primit niciun raspuns. Mi s-a comunicat la politie, ca acea persoana care se ocupa de cazul meu, este in spital si nu stie cat sta acolo. Ce pot face sa rezolv cat mai repede aceasta problema? Nu se poate da cazul meu altui salariat din politie? Fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului nostru, din urma, de 1 an si 2 luni.
Va multumesc!
Trimiteti in atentia comandantului de sectie, o cerere in care solicitati sa vi se comunice stadiul in care se afla cercetarea si mentionati ca a trecut deja 1 an si ceva, de cand ati depus plangerea. Eventual solicitati o audienta pentru a discuta personal cu comandantul.
Tatal copilului lucreaza? Aveti o legatura cu el, mentine relatia cu copilul? Mai vine in tara? Are bunuri in tara pe numele lui?
Ati incercat intai sa ii spuneti de intentia de a-i face plangere?
Codul de procedura penala interzice sa tii dosarul in nelucrare mai mult de 3 luni. Dosarul zace la sertar si parchetul trebuie impulsionat ca la randul sau sa-l sanctioneze pe politist.Scanati si trimiteti pe email plangerea, hotararea definitivă prin care s-a stabilit plata pensiei de intretinere, copie CI si va trimit un pachet cu plangere penala modificata, cerere de sanctionare procuror de caz, politist si procuror ierarhic care s-a complacut la acest abuz (tergiversarea soluției presupune ingradirea dreptului de acces la justitie-infractiune). Astia nu stiu nici de mila nici de vorba buna nici de interesul superior al minorului.
Unde scrie ca a facut plangerea de anul trecut? Zice ca e din 9 septembrie si pare ca e anul curent, caci tatal trebuie sa achite pensie din august (probabil) 2013 si daca depunea cererea anul trecut, era sub termenul de 2 luni consecutive neplatite si se inchidea dosarul.
Pensia alimentara
Tina81
buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de ... (vezi toată discuția)