situatia de fapt:
a avut loc un accident de circulatie in care au fost implicate doua autoturisme, accident in care a decedat atat cel vinovat cat si alte persoane.
La data de 03.03.2010 procurorul de caz a dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale pentru unul dintre conducatorii auto (fiind nevinovat) cat si neinceperea urmaririi penale pentru soferul vinovat intrucat a intervenit decesul faptuitorului , art. 10 lit.g, c.p.p.
La data de 18.09.2013 , mostenitorii pasagerilor decedati in respectivul accident , au formulat o cerere la parchet , moment la care l-i s-a comunicat pentru prima oara rezolutia cu solutia mentionata mai sus.
Intrebarea mea este;
Mai sunt rudele victimelor in termen sa formuleze o acctiune civila pentru obtinerea despagubirilor civile? De la ce moment a inceput sa curga termenul de prescriptie pentru ei?
multumesc
potrivit dreptului comun , in caz de deces al faptuitorului, raspunderea civila se transfera la mostenitori , raspunderea penala se stinge . Procesul il facem impotriva mostenitorului care vor introduce in proces asiguratorul de raspundere civila .
Intrebarea este , daca mai suntem in termen, ei afland acum doua zile , la cerere, cine a fost vinovat de producerea accidentului. Avea procurorul obligatia sa comunice rezolutia si rudelor victimelor ?
multumesc
Accident de munca
lalishuka
Am primit o rezoluţie de neincepere a urmăririi penale împotriva autorului accidentului rutier în care a murit tatăl meu(accident de muncă rutier). În ... (vezi toată discuția)
Accident in tramvai
mixi64
acum un an am fost victima unui accident intr-un tramvai care a ramas fara frane. in urma impactului foarte violent ( avea viteza cam de 70Km/h ) am suferit o ... (vezi toată discuția)