in anul 2007 urmare unui accident auto, in care conducator auto era o un cetatean care a si decedat , mi-a murit sotia. De atunci, politia autostrazii a demarat actele in vederea stabilirii vinovatului si inaintarii cazului spre judecare.
S-a stabilit ca vinovat soferul care conducea un tir, a unei societati comerciale din Constanta. anul trecut, fiind inaintat cazul catre judecatorie, avocatul soferului de tir a solicitat o contraexpertiza a stabilirii vinovatului, de catre alti experti in materie de accidente. nici pana in prezent nu s-a incheiat contraexpertiza. Eu as dori sa stiu daca ma pot adresa pentru solicitarea pagubelor materiale si morale catre societatea de asigurare la care era asigurat tirul respectiv si care sunt procedurile de actionare. Va multumesc.
Fara hotararea definitiva a instantelor de judecata nu veti putea intreprinde nimic. Consultati un avocat care sa va indrume ce trebuie sa faceti pt. a intocmi o adresa oficiala prin care sa aflati starea dosarului dv.
Din cel relatate de dvs. rezulta ca presupusul vinovat -soferul de tir a decedat- caz in care in mod cert nu va exista un proces penal, Parchetul competent urmind sa dea o rezolutie de neincepere a urmaririi penale in temeiul art. 10 lit.g C.p.p.
In aceste imprejurari( si chiar daca s-ar fi ajuns la un proces penal) legea in materie de asigurari va permite sa solicitati despagubirile de la asiguratorul de raspundere civila al celui responsabil pe cale amiabila chiar daca accidentul face obiectul unui proces penal daca sint indeplinite cumulativ unele conditii.
Procedura de solictare in sine nu este complicata insa argumentarea si dovedirea pretentiilor de natura patrimoniala si nepatrimoniala trebuie facuta cu ajutorul unui avocat cu experienta in asigurari care sa inlature eventualele opozitii ale asiguratorului.
Accident auto
anamariamed
Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto.
Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)