avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna seara. Am cumparat un autoturism ,vanzatorul nu este trecut in cartea de identitate ,am fost mintit ca are achitata taxa de mediu . Masina are mai multe defectiuni pe care vanzatorul nu m i lea spus . I am solicitat sa mi dea masina inapoi dar refuza . Ce pot face. Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: vasilemunteanu , utilizator 17:37, 30 Octombrie 2013
Ori ati cumparat-o, ori vreti sa vi se dea masina inapoi?
SCUZE.DORESC RESTITUIREA BANILOR SI SA RESTITUI MASINA.MULTUMESC
Nu are nicio relevanta ca nu este trecut pe cartea de identitate.Actul care certifica posesia este contractul de vanzare cumparare.
In momentul de fata nici dvs nu sunteti trecut pe cartea de identitate, dar asta nu inseamna ca masina nu este a dvs.

Pt defectele masinii precum si faptul ca nu are taxa platita, puteti actiona in justitie pt infractiunea de inselaciune, dar parerea mea personala e ca sansele de castig sunt foarte mici. Vanzatorul poate scapa foarte usor cu o aparere de genul, ca el nu cunostea defectele masinii (nu a dus masina la service si el personal nu are nicio pregatire de genul asta, poate din priceperea lui nu a sesizat niciun defect) iar legat de taxa atata timp cat el nu a depus cerere la anaf sa i se comunice daca taxa a fost platita sau nu, din nou poate declara ca nu stia si doar a presupus ca masina are taxa platita. Daca a depus cerere la anaf atunci intr-adevar poate fi o dovada ca vanzatorul a cunoscut situatia taxei.

Singura solutie viabila o vad sa incercati o mediere cu omul, eventual sa ii spuneti sa va dea cu X sute de euro mai putin decat i-ati platit pe masina ( multi samsari accepta asta, pe idea ... lasa ca gasesc eu alt fraier sa o vand).
Vanzatorul este persoana fizica sau juridica? Ati incheiat contract de vanzare-cumparare?
MULTUMESC PENTRU SFAT. EXACT ASA AM FACUT .DUPA MAI MULTE NEGOCIERI SAMSARUL A ACCEPTAT SA PRIMEASCA MASINA IN SCHIMB MA TAXAT BINE DE TOT 1600 EURO-TAXA PE PROSTIE......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Am si eu o intrebare. In urma cu cateva luni am achizitionat prin contract de vanzare-cumparare( incheiat la o firma autorizata) o masina second hand adusa ... (vezi toată discuția)