avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie paternitate

Prietenul meu, cetatean libanez va face o declaratie de paternitate pentru copilul nostru, care se va naste in Romania peste doua luni. Intrebarea mea este: dat fiind faptul ca Libanul nu face parte din tarile conventiei de la Haga, ce proceduri si ce traseu trebuie sa urmeze un asemenea act si cat costa supralegalizarile in Romania, pentru ca acesta sa fie valabil in fata ofiterului de stare civila, pentru a putea mentiona numele tatalui pe certificatul de nastere al copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ceausescu Liliana - Birou de Mediator , Mediator 23:08, 20 Septembrie 2013
Trebuie ca tatal copilului sa dea declaratia de recunoastere in fata unui notar public roman si de asemenea ambii parinti trebuie sa dea o declaratie din care sa rezulte clar numele si prenumele minorului, daca au nume de familie diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea numelui tatalui pe certificatul copilului vizaromania vizaromania Buna ziua, Situatia mea e urmatoarea: am nascut in noiembrie, tatal copilului meu nu a putut fi prezent la nastere, el este cetatean libanez. Nu suntem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere copil cu tata cetatean strain vizaromania vizaromania Buna ziua, doresc o informatie concreta la urmatoarea situatie: sunt insarcinata in luna 6, iar tatal copilului meu este cetatean libanez. Nu suntem ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii vasiavasia vasiavasia Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o indrumare cu privire la recunoasterea paternitatii. Daca pe certificatul de nastere este trecut doar numele mamei, cum ar ... (vezi toată discuția)