avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o indrumare cu privire la recunoasterea paternitatii. Daca pe certificatul de nastere este trecut doar numele mamei, cum ar trebui sa procedez daca tatal doreste recunoasterea paternitatii, el fiind cetatean strain? Este suficient doar sa fie dispus sa recunoasca, este necesar test de paternitate ? Carei institutii trebuie sa ma adresez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 14:42, 4 Februarie 2016
Îl poate recunoaște oricând la starea civila sau notar. La starea civila nu costă.
Nu trebuie sa facă vreun test.
Buna ziua,
Tatal poate sa dea o declaratie in fata unui notar public si cu aceasta veti merge la primarie pentru ca numele sau sa apara pe certificatul de nastere al copilului.
Declaraţia de recunoaştere care poate fi: declaraţie scrisă dată în faţa ofiţerului stării civile,
declaraţie autentificată la notariat sau declaraţie testamentară (nu e cazul dvs);

Va prezentati la Starea civila cu declaratia in forma aleasa, actul de identitate al tatalui, certificatul de naştere al copilului si o cerere tip pentru eliberarea noului certificatului de stare civilă
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
MARIO-FLORA NECTARIA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recunosc copilul daca mama refuza sa se prezinte la notariat sau la starea civila cristipaul cristipaul Salut pe toata lumea cu respect,si astept raspunsuri de la cine doreste sa ma ajute sa stiu daca pot sa fac ceva sa imi recunosc copilul.Povestea mea este ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii si schimbarea numelui Franken Franken Buna ziua! Am si eu o nedumerire. O femeie,cetatean roman a dat nastere unui copil, nascut in Romania,al carui tata este cetatean australian(fara cetatenie ... (vezi toată discuția)