avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii si schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii si schimbarea numelui

Buna ziua!
Am si eu o nedumerire. O femeie,cetatean roman a dat nastere unui copil, nascut in Romania,al carui tata este cetatean australian(fara cetatenie romana).
Tatal nu a fost la nasterea copilului(acum 10 zile) si doreste sa-si recunoasca copilul si sa-l treaca in numele lui. Mentionez ca la intocmirea certificatului de nastere,copilul a fost trecut in numele mamei.
Ce trebuie facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 19:49, 2 Septembrie 2010
Recunoastearea de paternitate, in acest caz, se poate face prin declaratia tatalui data in fata oricarui serviciu de stare civila, declaratie care se inscrie de catre serviciul de stare civila al locului de nastere al copilului, prin mentiune pe marginea actului de nastere al copilului.
Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila , fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data ; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic.
Recunoasterea se face cel mai simplu in fata ofiterului de stare civila.
Schimbarea numelui minorului e mai greu---doar prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)