avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amenda parcare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amenda parcare

Bună seara,

În spatele blocului este amenajată o parcare, totodată în spatele parcării fiind o stradă cu sens unic.Între parcarea amenajată și fața blocului este un spațiu verde. Fiindcă lângă parcare este acel drum cu sens unic, mi-am parcat mașina- primele roți- pe spațiul verde pentru a nu fi lovită , deoarece odată cineva mi-a lovit farul din spate.

Am fost amendată cu 50,00 de lei pt.această parcare necorespunzătoare. :))

În procesul verbal de constatare agentul a scris că mă reclamase un ”vecin indignat”. L-am întrebat pe agent, cine a fost acel vecin. Nu mi-a divulgat numele vecinului.Dar mi-a mai spus că acel ”vecin indignat” a apelat nr. de urgență 112 ! În urma acelui apel ar fi venit la fața locului agentul, constatând parcarea necorespunzătoare și făcând fotografie mașinii . Normal că am plătit amenda, totodată spunându-i agentului cum că și în acel moment în spatele blocului sunt parcate în acel fel mai multe mașini. Agentul mi-a spus să dau și eu telefon la 112 și să-mi reclam vecinii !

Agentul constatator este obligat să nu divulge numele acelui ”vecin indignat” ?
Este normal/legal ca cineva să dea telefon la nr. de urgență pentru o parcare necorespunzătoare în cazul în care poliția locală are nr. de tel. ?
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 15:25, 29 Septembrie 2013
In termen de 15 zile de la comunicarea PV aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria unde a fost constatata si consemnata contraventia
Bună seara,
Vă mulțumesc pentru răspuns. Nu vreau să fac nicio plângere. Doar că mi se pare ciudat faptul că poți folosi numărul de urgență pentru un asemenea lucru; dacă într-adevăr agentul îmi spusese adevărul.
DA, orcine poate telefona la oplitie daca parchezi necorespunzator si daca cere confidentialitate nu o sa afli numele reclamantului.
androidu a scris:
DA, orcine poate telefona la oplitie daca parchezi necorespunzator

Zau? La 112?
La politia comunitara de sector

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asociatie de locatari EmanuelC EmanuelC Buna ziua! As dori sa va povestesc o mica-mare intamplare care a avut loc la o scara de bloc din Cta. Tot ce vreau sa stiu este daca am gresit cu ceva si ... (vezi toată discuția)
Loc parcare pavady pavady in urma cu 4 ani ne-am cumparat o masina. noi locuim la bloc. ca toata lumea de la bloc, care poseda masina, am incercat sa ne parcam masina cat mai aproape de ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto de pe spatiul verde angizah angizah Buna ziua, Am sa incerc sa va expun speta in cateva cuvinte: In spatele blocului nostru exista o parcare neamenajata unde aveam o masina parcata. In timp ce ... (vezi toată discuția)