avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna ziua
Detin o locuinta achizitionata prin credit imobilar ipotecar din 2006.De cativa ani s-a dat legea asigurarii obligatorii pt pocuinta,insa dupa cum se stie banca pe mine ma obliga sa inchei si cu ei o asigurare pt acest imobil,deoarece este ipoteca.De vrea 3 ani, noi am incehiat o asigurare obligatorie facultativa aproximativ 100 lei,PAD,pe cea de la banca NU.An de an mergeam cu ea la banca pt a se atasa dosarului. Anul acest, mai exact ieri ,20 sept,nu ne-a fost acceptata de catre banca ,specificand ca nu e valabila cerintei lor, ei nu o recunosc..si ca ar fi recomandat sa platim o diferenta pt daune suplimentare. Ei susin ca nu accepta PAD ,ci PAd +. INsa pad+ nu exsita decat de la un imobil evaluat de la 30 mii euro in sus,iar al nostru nu e mai mult 20 mii euro!
SUNT obligat sa am 2 asigurari?? pad sau ..pad + pt ca banca ma obliga sa fac si PAD si PAD+...ce e de facut???

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dia_cj2005 , utilizator 20:03, 10 Octombrie 2013
Raspunsul la intrebarea dvs, este simplu si il gasiti in cluazele contractuale. Daca prin contract (adica contractual) v-ati obligat sa incheiati un anumit tip de polita de asigurare trebuie sa o faceti pe aceea. Polita la care v-a obligat legea ulterior cumpararii casei si asumarii creditului este in plus fata de cerintele contractului si incheierea ei nu inseamna ca respectati cerinta bancii. Dvs.trebuie sa vedeti daca incheind polita ceruta de contract mai este necesar sa o faceti pe cea ceruta de lege.
Cateva corecturi:
-polita PAD cuprinde numai riscurile catastrofice;
-banca este interesata sa protejeze ipoteca si pentru alte riscuri(incendiu, ploi torentiale, vijelii,etc) si probabil acest lucru este specificat in conditiile contractului de credit;
-polita "PAD +" cum o numiti, nu este legata strict de valoarea de 20000E, ea ofera pe langa posibilitatea de a asigura o valoare mai mare, si la posibilitatea de a adauga riscurile suplimentare de care vorbeam, in limita celor 20000E cat valoreaza imobilul.
Va multumesc pt ajutor, insa se pare ca a trebuit sa platim diferenta de la 20 la 30 euro!..asta e legea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)