buna ziua ma puteti ajuta cu o intrebare vreau sa ma pensionez anticipat am 55 ani implinitii si vechime de munca 28 ani avetii idee la ce vechime pot pune dosarul de pensie anticipata
va multumesc:(:(
1. Pentru un barbat de varsta dvs.varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 65 de ani.
3. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, la 60 de ani trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani.
4. Daca este vorba de o femeie spuneti luna si anul nasterii.
1. Pentru o femeie nascuta in iunie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 1 luna iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 61 de ani si o luna, in iulie 2019.
3. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 1 luna, in iulie 2014, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 31 de ani si 1 luna (dvs. aveti 28 de ani).
va multumesc,am 31 de ani cotizare dar trebuie sa ami aduc vechimea de la metrou si unde am mai muncit eu am mai multi anii de cotizare nu stiu unde sa mutat fostul iascg unde am muncit la popota la armata in anii 81-87
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]