avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbarea medicului de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbarea medicului de familie

Buna seara,
Familia mea doreste sa schimbe medicul de familie.
Va rog sa ne spuneti care sunt pasii de urmat.
Multumim anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 22 Septembrie 2013
Potrivit Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), persoanele cu asigurare de sanatate isi pot schimba medicul de familie numai dupa au trecut cel putin 6 luni de la data la care s-au inscris pe lista acestuia.

Procedura este relativ simpla si nu iti provoaca prea multa bataie de cap. Astfel, conform sursei citate, asiguratul trebuie sa adreseze o cerere medicului pe lista caruia vor sa se inscrie, in care sa specifice numele medicului actual.

Dupa ce a inregistrat cererea, medicul de familie primitor trebuie sa anunte, in maxim 15 zile lucratoare, medicul de familie de la care a plecat pacientul, precum si casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatii contractuale.

Medicul de familie de la care a plecat pacientul ii va trimite noului medic de familie, prin posta, fisa medicala a pacientului. E bine de stiut ca o copie a acestei fise va fi pastrata de cabinetul medical de la care pleaca asiguratul, cel putin un an de la data plecarii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Vedeti si aceasta discutie
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare medic familie bebelus 5 luni puni puni buna ziua. revin la problema mea de acum cateva luni in care spuneam ca as dori sa schimb medicul de familie din cauza unor diagnostice gresite. au trecut cele ... (vezi toată discuția)
Metodologia de schimbare a medicului de familie Valias Valias Buna ziua. As dori sa-mi schimb medicul de familie, si mi s-a spus de la clinica unde vrea sa ma mut ca trebuie sa duc o scrisoare la actualul medic pentru ... (vezi toată discuția)
Copie fisa medicala pacient medic familie adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua;pacientul are dreptul sa obtina copie xerox dupa fisa medicala sau doar sa o vada,in prezenta medicului de fam?si in acest din urma caz,poate sa-si ... (vezi toată discuția)