avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Retinere permis Bulgaria
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Retinere permis Bulgaria

Buna ziua.
Iata faptele:
In data de 1 martie 2009, in timp ce ma deplasam prin Bulgaria am fost oprit de un echipaj dotat cu radar fiind surprins cu 103 km/h (intre localitati). Am fost invitat la politie unde, dupa completarea PV mi sa spus ca trebuie sa achit 250lv si d-abea dupa aceea mi se vor restitui actele. Am plecat sa scot bani, m-am intors, am platit amenda dar nu mi s-a restituit si permisul, spundu-mi-se ca a fost suspendat deoarece in acea zona era limitare de viteza, iar permisul va ajunge in 2 sapt in Romania.
Nu stiu perioada suspendarii, dar conform legii romanesti pot solicita reducerea suspendarii prin examen, problema este ca deocamdata (deci dupa 24 zile) nu a ajuns in romania.
Cum ar trebui sa procedez tinand cont de faptul ca din diverse forumuri se pare ca pana ajunge permisul din Bulgaria posibil sa treaca luni de zile, mult peste perioada legala de suspendare ?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:57, 29 Iunie 2011
Cred ca trebuie sa formulati cerere catre Ministerul de Interne pentru a solicita lamuriri.Ar fi indicat ca cererea cu acelasi continut sa fie trimisa si catre Ministerul de Externe al Romaniei-Sectia Consulara pentru a interveni in favoarea dvs.pentru a se urgenta inaintarea permisului de conducere catre Politia Romana.
Nu exista posibilitatea sa pot da examenul de reducere al pedepsei si sa solicita anularea si inlocuirea lui pe motiv de pierdere iar cel vechi anulat? Fizic vorbind atat timp cat nu se stie exact pe unde se afla de ce nu as putea cere anularea lui si inlocuirea ?
Gallagher a scris:

Nu exista posibilitatea sa pot da examenul de reducere al pedepsei si sa solicita anularea si inlocuirea lui pe motiv de pierdere iar cel vechi anulat? Fizic vorbind atat timp cat nu se stie exact pe unde se afla de ce nu as putea cere anularea lui si inlocuirea ?

Pentru a putea sa solicitati ceea ce doriti autoritatilor romane(Politiei Romane) trebuie sa aflati sanctiunea aplicata de politia bulgara.Faceti demersuri in acest sens catre Ministerul de Externe -Sectia Consulara si catre Ambasada Romana de la Sofia.Inainte de aceasta incercati sa ajungeti la organul de politie rutiera de care apartineti,in Bucuresti-Brigada de Politie Rutiera sau in provincie la Inspectoratul Judetean Serv.Circulatie Rutiera pentru a solicita sa aflati daca au fost facute mentiuni in calculator cu privire la o eventuala sanctiune,comunicata intre timp de bulgari.Nu exista nicio prevedere care sa stipuleze trimiterea intr-un anume termen a permisului suspendat catre autoritatile din alta tara.Intreprindeti aceste demersuri si apoi mai discutam.:help:
Deocamdata nu s-a comunicat nimic de la bulgari. Culmea este ca daca se comunica ceva si sanctiunea era comunicata politiei cu examenul de reducere a pedepsei mai aveam doar 4 zile de stat pe dreapta. Am mai intalnit situatii in care nici dupa 2 ani nu a reusit sa dea de urma permisului, bulgarii nu au transmis nimic si permisul a fost inlocuit. Teoretic pot face si eu acelasi lucru dupa ce trece eventuala perioada de suspendare, dar cum pot face ca sa scurtez aceasta perioada de la 3 la 1 luni ?
sunt in aceeasi situatie, mi l-au retinut ieri 14.09.2009.
situatia ilara au zis ca am avut 82 km/h pe restrictie de 50( depasirea cu peste 31km/h duce la suspendare pe o luna si amenda 100 de leva) ,am dat buletinul si spaga obisnuita de10 euro sub el, s-a itat la ei si mi-a cerut si permisul ,cind l-am scos dinportofel au observat ca aveam vreo 10 bancnote de 50 de euro , m-au chemat la masina si dupa 15 minute mi-au aratat viteza si o hirtie in romana cu pedeapsa si mi-au dat cei 10 euro inapoi si au asteptat alta bancnota . Eu sunt mai ciudat si nu accept sa-mi impuna cineva conditii asa ca nu le-am dat nimic si am asteptat . Ei dadeau din miini si eu la fel. am mers la politie si mi l-au luat pe 30 de zile (nu le-am semnat procesul verbal ,si mi-au dat o hirtie dupa vreo 2 ore (noi ne intorceam din grecia cu copilul de 1 an si 4 luni ). Ce m-a suparat cel mai tare e ca am sunat la ambasada si cacanarul de consul ma sfatuia sa semnez tot si sa fac cum zic ei. Ei dupa asta ma-ul luat dracii si am facut un circ de se uita lumea pe strada (eram 7 persoane ,cumnati toti).
Mi-au dat buletinul si o hirtie si am plecat. Pe drum nu am scos-o din 130-140 km /h. M-au mai oprit de 4 ori (de fiecare data "depasind" viteza cu 32 de km ,de la 31 se suspenda permisul) le dadeam hirtia si 5 euro ,ma chemau la masina si cereau 20 dupa ce imi dadeau bancnota ,eu le explicam in engleza ca nu si sa mergem la politie sa facem hirtiile sa o ia pe a mea care tinea loc de permis si sa imi dea alta ei. Turbau Turbau . Am o satisfactie ca am facut politia bulgara nefericita pe ruta sofia ruse.
azi cind am ajuns am un gust amar pentru ceea ce suntem noi ca popor lasat de cei ce ar trebui sa ne apere interesele in voia sortii. Singura mea satisfactie e ca am vazut o tara nult mai inapoiata ca noi un popor cu orizonturi mai vagi ca ale noastre iar de mirosul de rahat bulgaresc impregnat in haine si piele ma scap acum am plecat la baie.

apropos ,miine imi iau alt permis l-am declarat azi furat:P ,eu sunt de parere ca la asa legislatie asa solutii.

Alte discuții în legătură

Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Prins de radar cu 103 km/h. mă poate ajuta marja de 3% a radarului? Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua, Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe ... (vezi toată discuția)