avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanþã preºedinþialã- minor 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanþã preºedinþialã- minor 2 ani

Sotul meu a inceput procedura de divort, dupa ce ne-a dat afara din casa pe mine si pe copilul nostru minor, in urma cu cateva luni. Acum doreste sa ia copilul spre crestere pe motiv ca sunt violenta si agresiva. Mi-a tot "fluturat" sub nas faptul ca are certificat medico-legal in acest sens (pomeneste de el si in actiunea de divort si in actiunea de ordonanta), dar nu este la dosar. In schimb al meu este, in plus am avut si concediu medical in urma unei altercatii la care acesta face referire.
Ajunsi in instanta pentru ordonanta, avocatul sotului doreste sa se consemneze inca de la inceputul audierii, faptul ca a fost o eroare de exprimare a sa si ca sotul nu doreste sa ia copilul spre crestere (desi in actiune se precizeaza de mai multe ori acest lucru) ci doar program de vizitare al minorului- am inteles ca asta face ca plata cheltuielilor de judecata de catre sot sa nu se mai faca. Ne intelegem asupra programului de vizitare, iar cand ne intoarcem in sala acestia precizeaza ca este vorba de vizitare cu preluare a minorului in varsta de 2 ani. Nu am fost de acord argumentand faptul ca minorul nu este in siguranta avand in vedere faptul ca socrul meu, cu care traieste sotul in acelasi imobil, detine un caine agresiv care in repetate randuri s-a repezit la minor. In timpul speach-ului meu sotul striga "Minte! Nu e adevarat!", desi chiar el a lovit cainele intr-un astfel de caz, deci a fost partas. Doresc sa subliniez ca am fost de acord cu vizitarea la domiciliul meu a copilului de catre sot, in prezenta mea, justificand prin faptul ca minorul e prea crud si foarte atasat de mine, mama lui ( se intampla ca atunci cand eu merg la cumparaturi timp foarte scurt de ordinul a 10-20 minute acesta sa planga dupa mine sa ma intorc, astfel incat nimeni nu-l mai poate linisti pana la intoarcerea mea). Doresc sa mai precizez faptul ca e un copil sensibil, la modul ca daca la TV sau radio este o melodie cu tonalitati mai triste, acesta isi exprima, in masura in care poate, dorinta de a schimba canalul sau a opri radioul. Sunt convinsa ca daca sotul ar lua copilul, iar acesta ar incepe sa planga dupa mine, sotul nu s-ar intoarce cu copilul ca acesta sa se linisteasca. Consider ca traumele psihice ar fi mari si iremediabile. In caz de recurs cum ar trebui sa procedez? Ar fi utila o recomandare a unui psiholog sau nu se va tine cont de ea? Mai doresc sa mentionez faptul ca Domnul Presedinte nu s-a uitat peste probatiuni. Hotararea nu este inca luata, dar am inteles catre ce se inclina balanta. Probabil ca maine vom avea o decizie.
strategi a in astfel de doasare o face avocatul dvs. in aceste procese conteazza foarte ult cum reusiti sa probati ca nu este in interesul copilului sa fie luat de tata in timpul programului de viziat. desigur ca se poate pune problema si a unei evaluari psihologice a minorului. insa, pentru ca judecatorul sa o ia in considerare trebuie administrat procedural. simplele rapoarte psihologice nu mai sunt de mult suficiente. daca simtiti nevoia consultati si un alt avocat specializat pe astfel de probleme.
Dar copilul l-ati dus la psiholog? Sau doriti sa-l duceti acum, pentru proba in dosar?

Cred ca modalitatea in care va despartiti de copil il poate deranja pe acesta; plecari scurte, exersate, de 2-3 ori pe zi, crescute treptat de la 2 la 20 de minute ar putea ajuta. Cum plecati dv. de langa copil? Ce se intampla, exact?

Cat despre traume, exista copii care plang in timpul adaptarii la gradinita cateva saptamani, ziulica intreaba. Daca ma intrebati, imi pare nefericit sa se intample asa ceva; totusi, copiii se pare ca nu raman marcati sau traumatizati.

Cat priveste vizita tatalui, mie mi se pare nepotrivit ca tatal sa vada copilul numai in prezenta dv. sau in locuinta dv. si nu ar avea sanse mari de a relationa normal cu tatal sau. Atata timp cat dovediti potentialul pericol, instanta poate dispune ca vizitele sa se faca in alta locatie, fara ca asta sa insemne sa nu-l ia deloc din domiciliul sau.

Din relatarea dv. se intelege ca in acelasi domiciliu cu socrul dv. ati stat pana acum cand v-a dat sotul afara, asa e? Nu stiu cat de bine am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri minori Maria161330 Maria161330 Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti unde ma pot adresa?I am deschis proces de majorare pensie de intretinere fostului sot, dupa 11 ani. Si pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor tuilleries tuilleries Copilul este in intretinerea mea, iar tatal are drept de vizitare minor de doua ori pe luna , o luna in vacanta de vara si o saptamana in vacanta de iarna. ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)