avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incadrarea juridica se schimba ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incadrarea juridica se schimba ?

Va rog mult daca imi puteti raspunde , avand in vedere faptul ca mi sa intocmit un dosar penal de catre politia rutiera,fara ca eu sa stiu ca am permisul suspendat,daca bbmerg in audienta la comandantul politiei de pe raza carei judet mi sa intocmit dosarul,acest comandant poate sa imi schimbe legal incadrearea juridica, daca eu fac dovada ca mi-sa inceput suspendarea pe 30 de zile a dreptului de a conduce,fara ca eu sa fiu instiintat sau macar anuntat anterior,nici macar nu mi-a cerut nimeni permisul si era la mine, mai ales ca eram in alt judet fata de cel in care locuiesc, ?????? multumesc anticipat !! ev , o lege in baza asta !!
Inteleg ca aveti deschis dosar penal pentru conducere fara permis, acesta fiindu-va suspendat - fara ca dvs. sa stiti (ziceti dvs.). Nu trebuie sa mergeti in audienta, pentru ca nu in audiente sunt rezolvate dosarele penale si nici schimbate incadrarile juridice. Punctul dvs. de vedere, apararile pe care le formulati si inscrisurile cu care va aparati le prezentati la audieri in fata celor care instrumenteaza dosarul penal, cu prima ocazie cand sunteti chemat acolo. Iar ulterior, in instanta, daca nu i-ati convins pe procurori de contrariu.
Nu este cazul de schimbare a incadrarii juridice, dvs depuneti la dosarul cauzei apararile pe care le considerati utile, daca organul de urmarire penala constata din actele premergatoare efectuate in cauza ca este aplicabil unul din cazurile prevazute de art.10 c.p.p. atunci cand punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale este impiedicata, va dispune NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere auto vasile_sz vasile_sz Am avut un accident rutier cu victime (am deschis neatent usa masinii si am lovit(se pare, nu e sigur) un biciclist, acesta a cazut si a ajuns la spital ... (vezi toată discuția)
Am circulat in perioada de suspendare a permisului haiducie haiducie Buna ziua, In data de 13 dec. 2009 , am fost oprit de politie ca aveam viteza in localitate 89 km/h. Eu in acel moment credeam ca permisul meu nu mai este ... (vezi toată discuția)
Termen de solutionare la parchet Ionatan Ionatan Am un dosar penal ce dateaza din decembrie 2008 deoarece am condus cu permisul suspendat. In luna aprilie a.c. la politie mi-au zis ca dosarul meu este trimis ... (vezi toată discuția)