avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Un ajutor va rog. Credit facut de o persoana pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Un ajutor va rog. Credit facut de o persoana pentru mine

Buna ziua.Va rog daca exista cineva sa ma indrume in vreun fel sau un sfat.In 2011 o cunostinta a facut un credit pentru mine la banca.Din anul 2011 lunar am platit la banca aceasta rata pana in prezent,de cateva luni nu am mai reusit sa platesc.Acest credit trebuind platit pana in 2014.Ulterior aceasta cunostinta s-a prezentat la domiciliul meu insotit de un avocat,banuiesc prieten,doreste sa imi deschida proces pentru neplata.Banca doreste sa il dea in judecata pentru neplata,la randul lui el pe mine pentru ca pentru mine a fost facut.Intrebarea mea este,pentru ca am observat acest avocat incerca sa ma indimideze,poate avea castig de cauza aceasta persoana prin proces ?? Tin sa mentionez ca numele meu nu apare pe nici o foaia,nu mi-am luat nici un angajament,absolut nimic.Doar ce m-am prezentat impreuna cu acest domn la banca de cateva ori,el sustine ca pot fi niste probe pt dosar faptul ca l-am insotit la banca.Daca el deschide proces,poate castiga? Mai ales ca ratele lunare apar platite de catre mine cu numele meu,ar putea fi in favoarea mea ca si cum eu am platit in locul lui,ca si un imprumut.Va multumesc si sper ca ma poate ajuta cineva
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
comana, utilizator
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:40, 25 Septembrie 2013
Sunteti atat de revoltata ca initial intelesesem ca dvs vi s-a facut o nedreptate.. ce intrebati de fapt, daca veti ajunge sa va platiti datoria ?
Nu, daca acea cunostinta nu s-a gandit ca va fi inselata si nu si-a facut probe ca v-a dat acei bani, va plati dansa in locul dvs creditul si nu va putea recupera de la dvs banii.
Doar nicio fapta buna nu va ramane nepedepsita !
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Acea persoana v-a ajutat cu bani si acum este nevoita sa plateasca rata facuta pt dvs pentru banii care i-ati folosit dvs.Este corect ce cereti acum?V-ati folosit de bani si tot dvs va considerati nevinovata?Concret nu are cum sa demonstreze ca banii au ajuns la dvs daca asta va este teama din pacate !
Legal'pentru moment el este perdantul. Dar nu te bucura prea tare. S-ar putea ca un bun avocat sa folosesca numele depunatorului intr-un proces in care prietenul dvs. nu ar avea nevoie de martor ca a facut imprumutu pentru dvs. Indicat ar fi sa va cereti politicos scuze si sa continuati plata ratelor.
"ratele lunare apar platite de catre mine cu numele meu,ar putea fi in favoarea mea ca si cum eu am platit in locul lui,ca si un imprumut".
Frumos,nu te mustra constiinta ca din prietenie te-a ajutat ? Nu cumva ai si pretentia de a-ti recupera banii cu care ai platit ratele ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie morala sau legala? gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. In august 2011 fostul meu prieten a contractar un credit la banca si o parte din suma obtinuta a folosit-o ca sa imi achizitioneze un autoturism ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Urgent, imposibilitate de plata - credit garantat cu teren adria_x adria_x Buna ziua, In 2008 am facut un credit ipotecar la BCR, de doua luni de zile nu am mai putut plati rata. In acest timp, am incercat sa obtin o restructurare ... (vezi toată discuția)