avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contact de munca 2002-2003 nu se calculeaza?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contact de munca 2002-2003 nu se calculeaza?

Sotul meu a fost vineri la casa de pensi pt. a depune dosarul de pensionare pe caz de boala, insa acolo i-a zis ca trebuie sa plateasca macar 1,2 zile de munca pt a avea vechime.
Sotul are un contract de munca pe 2002 -2003 insa cica nu se iau in considerare, ca trebuie CM insa el nu are peste tot a avut numai contracte. De ce nu poate lua in considerare contractul 2002-2003?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 23 Septembrie 2013
Da si in ea e specificat ce salariu a avut si deasemeni cat iau oprit pt somaj, sanatate ..etc, dar ei zi ca in perioada respectiva erea ultimul an in care sau mai facut carti de munca si el de ce nu are. - Pai daca angajatorul nu a vrut sa plateasca pt. ai face C.M si a preferat contract, ce sa faca.
Carnetele de munca sunt valabile pana la 31 decembrie 20101.

Lipsa tipizatelor de carnete de munca a inceput cu ceva timp in urma (3 - 4 ani), de cand s-a zvonit ca se renunta la ele.
Adeverinta de vechime face dovada vechimii imunca in lipsa carnetului de munca.

Motivatia casei de pensii o aveti in scris?
Nu, doar a fost sa depuna dosarul vineri si d-na de la birou a zis ca nu e buna adeverinta ci sa plateasca cateva zile. Insa dupa discutia cu d-vs am sa il trimit maine sa depuna dosarul cu adeverinta care o are, si vb d-vs sa dea un raspuns in scris.
1. Nu-mi dau seama ce inseamna sa plateasca pentru cateva zile.

2. Ce anume sa plateasca?
@ mirela 20

Nu are ce sa mai plateasca. Va depune acea adeverinta , iar Casa de Pensii va trebui sa emita Decizia de admitere sau de respingere a dosarului de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire adeverinta de vechime cezur712 cezur712 Sunt nelamurit in ce conditii trebuie sa cer o adeverinta de vechime de la fostul angajator. In cartea de munca este trecuta toata perioada de angajare, din 85 ... (vezi toată discuția)