avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin de identitate al unui decedat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin de identitate al unui decedat

Va rog mult daca stie cineva ce se petrece cu buletinul de indentitate dupa deces. Am nevoe de buletinul de indentitate al matusii mele (decedata in august 2011) in original ca proba pentru o expertiza grafoscopica (dosar penal). Lucratorul de politie mi-a spus ca nu stie de unde sa ridice acest buletin iar copii xerox nu sint admise pentru efectuarea expertizei. M-as bucura pentru un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:17, 23 Septembrie 2013
Dar de ce doar buletinul, nu detineti si alte acte autentice cu semnatura matusei dvs.? Buletinele iesite din uz se distrug.
Mai am doar 2 inscrisuri cu semnaturi dar pentru expertiza am inteles ca trebuie 4

la Casa de Pensii i se pastreaza dosarul INACTIV in arhiva, acolo mai puteti gasi documente semnate de matusa dvs.
Actul de identitate se preda obligatoriu la starea civila, odata cu inregistrarea actului de deces. Ulterior acesta se preda de catre starea civila, serviciului de evidenta in termen de 10 zile, dupa care evidenta le arde trimestrial. In concluzie daca de la decesul matusii dvs. au trecut mai mult de 3 luni este clar ca acesta este scrum. Oricum de la data predarii sale buletinul nu mai avea cum sa intre in posesia dvs. pentru a il putea folosi la alte institutii. Orientati-va spre alte oportunitati, deoarece aceasta varianta este epuizata in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe contract de munca rares001 rares001 in urma unei cercetari penale, semnatura falsa, procurorul a dat clasare dosar din lipsa autor! Ce pot sa fac in continuare? (vezi toată discuția)
Act consemnare ora deces natural1 natural1 Buna ziua, Caut cu dipserare un act in care sa fie consemnata ora decesului unei matusii. Precizez ca a decedat in ambulanta in drum spre spital in urma ... (vezi toată discuția)