avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze permise in contractul de comodat auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze permise in contractul de comodat auto

Intr-un contract de comodat auto se pot introduce urmatoarele clauze:
1. comodantul sa nu aiba drept sa radieze masina pe perioada contractului(totusi daca ar fi permisa aceasta clauza ce se intimpla totusi daca comodantul - societate comerciala intra in insolventa, faliment sau este dizolvata?)
2. comodatarul se obliga sa achite o anumita suma in avans comodantului pentru uzura fireasca a masinii suma care in cazul radierii masinii, executarii silite a comodantului etc acesta sa o restituie comodatarului?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:24, 23 Septembrie 2013
Contract de comodat cu comodant ... persoana juridica? :O Nu cred ca este legal.
Raspuns 1): contactul nu poate exista decat in masura in care exista bunul dat spre inchiriere
Raspuns 2): in situatia in care se achita aceasta suma pentru uzura autot., transformati contractul din comodat in inchiriere.
Atentie: societatile comerciale se constituie cu scopul de a realiza profit, ceea ce nu se intampla in cazul unui comodat.
Concluzia: incheiati de la inceput un contract de inchiriere, cu toate implicatiile lui fiscale si financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat liliana alba liliana alba Buna ziua, Am o societate si as vrea sa fac un contract de comodat pentru o masina, intrebarea mea este pot sa trec o suma de bani care o platesc la persoana ... (vezi toată discuția)
Contract comodat 2 societati comerciale wwitza wwitza Buna dimineata. As vrea si eu sa stiu daca doua societati comerciale pot incheia un contract de comodat pentru un autoturism? Care ar fi implicatiile juridice ... (vezi toată discuția)
Ce se intimpla in cazul... ana & maria ana & maria o societate comerciala are procese deschise cu vecinii,pentru neacordarea acordului pentru autorizatia de functionare.Procesele dureaza deja de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)