avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract comodat 2 societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract comodat 2 societati comerciale

Buna dimineata.
As vrea si eu sa stiu daca doua societati comerciale pot incheia un contract de comodat pentru un autoturism? Care ar fi implicatiile juridice si fiscale ale unui asemenea contract?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:54, 10 Februarie 2013
Intebarea Dvs. nu este suficient de clara:
1. In situatia in care ambele societati comerciale sunt parte ale aceluiasi contract de comodat, una fiind Proprietarul, cealalata fiind Chiriasul -consider ca nu puteti semna contract de comodat, ci unul de inchiriere, intrucat scopul consituirii societatilor comerciale este de a realiza profit
2. In situatia in care ambele societati comerciale detin calitatea de Chirias pentru un autot., in baza a doua contract de comodat incheiate cu Proprietarul autot persoana fizica -este posibil, cu specificarea in clar a perioadelor in care autot. este inchiriat primei societati, respectiv celei de a II a societati.
Va multumesc mult pentru raspuns.
In situatia 1, daca o societate este proprietarul si cealalta comodatar, masina proprietarului nu mai este utilizata pentru activitatea economica si este complet amortizata.
In conditiile in care autoturismul nu mai este folosit pentru desfasurarea activitatilor economice ale societatii proprietare aceasta are voie totusi sa dea acest bun pe contract de comodat? Mentionez ca proprietarul nu doreste sa obtina nici un venit ci doar ca persoana juridica care va utiliza masina sa aiba si grija de ea.
In aceasta situatie, de ce nu face contract de vanzare-cumparare iar pretul sa fie unul modic?
Totusi, in calitate de proprietar, societatea are niste costuri cu acest autot. -ex. impozitul anual, costul asigurarii RCA etc.
Contractul de inchiriere ar putea avea cel putin acest pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Clauze permise in contractul de comodat auto pefo pefo Intr-un contract de comodat auto se pot introduce urmatoarele clauze: 1. comodantul sa nu aiba drept sa radieze masina pe perioada contractului(totusi daca ... (vezi toată discuția)
Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)