avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA, conf. art.138, de la firme aflate in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA, conf. art.138, de la firme aflate in insolventa

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am de recuperat TVA, de la o firma, pt care am hotarare jud. definitiva, de insolventa. Care este modalitatea? trebuie sa autofacturez? aceasta este cuprinsa in 394 ( eu cred ca nu). Imi trebuie vreo documentatie? Daca are cineva o monografie, ar fi de mare ajutor, este pentru prima data cand fac asta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristinamanu , utilizator 14:10, 11 Februarie 2016
Se intocmeste o factura, cu semnul -, care v-a fi cuprinsa in jurnalul de vanzari, dar nu v-a fi cuprinsa in 394 si nici nu v-a fi transmisa tertului aflat in insolventa. Nu o autofactura! Pe factura scrieti informatiile din factura initiala stornate si specificati baza legala din CF. Ajustarea tva se inscrie in decl.300, la regularizari de taxa. Este necesar sa aveti documente justificative: factura originala, hotarare judecatoreasca de intrare in faliment ( nu faceti confuzie cu insolventa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment client cu hotarare definitiva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a primit hot.definitiva si irevocabila cu privire la un client al sau. Inregistrari in 2009-TVA 19% 4111=4427 4111=707 Soc.hotaraste sa ajusteze baza ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)