avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Faliment client cu hotarare definitiva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Faliment client cu hotarare definitiva

O soc.a primit hot.definitiva si irevocabila cu privire la un client al sau.
Inregistrari in 2009-TVA 19%
4111=4427
4111=707
Soc.hotaraste sa ajusteze baza impozabilacf.art.138 lit.d

In acest sens intocmeste factura cu minus pe care nu o transmite beneficiarului.
Intrebari:
1.Este corect sa inscrie pe factura la explicatie “Baza legala a ajustarii efectuate cf.art.138 lit. d din Cod Fiscal?
2.Aceasta factura se evidentiaza in jurnalul de vanzari.
3.In D 300 se inscrie la regularizari tva colectat-Rd.16.
4.Avand in vedere ca s-a dispus si radierea soc.-factura nu se transmite in D 394.
5.Inregistrari contabile-
Anularea creantei
654=4111/4118 cu minus
4427=4111/4118 cu minus
6.Mai este necesar soc.sa scoata certificat constatator de la ONRC.

Alte discuții în legătură

Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera macar contravaloarea tva glo glo am si eu o problema Societatea noastra este creditoare cu o suma de... Debitorul a emis cec uri dar fara acoperire. Acestea au fost refuzate la plata.Le-am ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva liliana state liliana state Buna ziua tuturor, Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)