avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma de administrare imobile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma de administrare imobile

Buna ziua,
Doresc sa aflu daca s-a procedat corect la alegerea unei firme care sa ne administreze blocul, si anume:
S-a propus in Adunarea Generala reconvocata(din cauza lipsei de cvorum la prima sedinta) contractarea unei firme in vederea administrarii condominiului. Membrii participanti la Adunare au fost de acord.
Mai tarziu s-a convocat o sedinta de Comitet executiv in care s-au discutat 3 oferte facute de firme diferite. S-a convenit asupra uneia care avea oferta bogata si cu un pret acceptabil. S-a semnat Procesul verbal in care se specifica alegerea firmei "X" de catre membrii Comitetului.
La o saptamana unul din membrii Comitetului, participant la sedinta alegerii ofertei, s-a ridicat cu o alta oferta, cum ca ar fi mai buna. Intre timp, presedintele deja contactase firma si erau in tratative pentru forma Contractului ce urma a se semna.
Este legal cum s-a procedat? Pot fi contestatii in ceea ce priveste semnarea Contractului?
Presedintele este acuzat ca nu a afisat pe toate usile forma finala a Contractului, inainte de a semna, pentru ca proprietarii sa ia la cunostinta de continutul acestuia, sau ca nu a convocat o alta Adunare Generala in care sa incunostiinteze proprietarii.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:57, 23 Septembrie 2013
S-a procedat extrem de corect.
Daca o tineti toata ziua tot in sedinte, nu o sa mai aveti timp de nimic. O copie a contractului de administrare poate fi afisat la sediul as. prop..
Faza mai grea acum urmeaza, conducerea as. prop. trebuie sa fie foarte ferma in derularea acestui contract, adica practic, as. prop. are instrumentul de cantat si chiar canta, iar firma de administrare danseaza - daca intelegeti ce vreau sa spun. De obicei se intampla invers, datorita slabului interes din partea membrilor com. ex., firma de administarere face ce vrea, adica isi urmareste cat mai mult interesul propriu, iar dvs. membrii as. prop. nu aveti ce face...
Daca doriti mai putem discuta. Poate mai vine si altcineva cu exemple concrete.
Presedintele nu trebuie sa afiseze nimic.
In AG s-a stabilit sa aveti administrare de catre firma? S-a hotarat.
Comitetul a luat oferte si a ales una? Da.

Ce contestatii dupa o saptamana? De ce n-au fost contestatiile atunci, cand s-a discutat? Nu asa se procedeaza daca vrei sa contesti si esti cinstit? Pai, vorba dlui Grecu, ce faceti? Stati toata ziua in sedinte de gandire si razgandire?

Comitetul a procedat foarte bine. Incheie acum contractul cu firma aleasa si urmareste indeaproape activitatea ei. Daca nu corespunde, reziliaza contractul.
Nimeni nu poate sti cum lucreaza o firma sau o persoana decat daca o vede la lucru.

Si apoi de unde si pana unde afisari de contracte? Unde se pomeneste de asa ceva?
Cine vrea sa vada contractul sa se infiinteze la sediul asociatiei si sa-l consulte, ca nu e secret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
La o asoc.de prop. ce trebuie facut?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc. De Prop. nu are organe de conducere de aproximativ 2 ani. Daca un membrul al asociatiei ia singur \"initiativa\", pentru ca nimeni nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Puci in asociatie Costica33 Costica33 Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor ... (vezi toată discuția)