buna ziua. va rog un sfat la problema mea vreau sa stiu cum este legal sa procedez.
va relatez problema cu care ma confrunt .
in decembrie 2012 am obtinut ordin de protectie fata de fostul sot , pt mine si copilul meu .in februarie dupa mai multe sesizari la politie s-a pus in executare ordinul de evacuare a fostului sot dar atunci s-a facut un proces verbal prin care s-a constata ca s-a inchis o camera din imobil pentru a fi protejate bunurile fostului sot , am fost de acord atunci pt ca era vorba de 3 - 4 zile urmand sa vina sa ridice bunuriel , dar din februarie si pana in prezent fostul sot nu a venit sa isi ia bunurile proprii .
in acest moment singurul act de proprietate(unde se afla bunurile lui) este pe numele meu dar ma judec pt accesiune imobiliara pt casa construita in 2009 in timpul casatoriei ( acum nu am act de proprietate ) in acest dosar a intervenit fostul sot si cere drept de superficie asupra casei , totodata se poate dovedi ca a fost de rea credinta si este in continuare de rea credinta in sensul ca a dat declaratii contradictorii cu privire la casa iar creditul lui la care sunt girant nu il mai achita , (am credite si eu pt acesta casa ,)
luna trecuta a trimis prin executor judecatoresc o notificare sa ii permit in maxim 5 zile sa ridice bunurile , dar nu a venit . i-am raspuns la notificare permitandu-i sa vina sa ridice bunurile in prezenta unui martor , orice persoana cunoscuta si cu conditia sa se poarte decent ,mai ales ca am un baietel mic de 4 ani.
intrebarea mea este ce pot face pentru a intra in acesta camera , acolo este posibil sa fie caloriferul inchis ( sau la maxim dat drumul ) si daca vine frigul trebuie sa vad cum e in camera sa nu bubuie caloriferul sau tevile si sa raman in iarna fara caldura , si este posibil sa se fi infiltrat apa da la ploi .
in dosarul de accesiune va trebui sa permit accesul unui expert imobiliar dar camera este inchisa .
am uitat sa precizez ca am informat si politia si le-a cerut sa vina sa deschida camera deoarece in prezenta lor s-a inchis acea camera iar raspunsul a faost ca ei nu se ocupa de asa ceva .
ce pot face in acesta situatie ? pot intra in camera el nefiind proprietar?
va rog o solutie cum sa procedez sa nu ma mai cheme prin tribunale ( poate sa spuna ca i-am sustras din bunuri ?)
Drept de construire
jadzia
Detin terenul si o casa prin uzucapiune de 20 de ani. Stiu ca obtin titlul de proprietate dupa 30 de ani de folosinta dar pana atunci pot construi ceva pe ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie
tinaa
buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere ... (vezi toată discuția)