avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce conditii pot pleca din tara cu minorul fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce conditii pot pleca din tara cu minorul fara acordul tatalui?

Povestea mea...in urma cu 6 ani s-a nascut fetita noastra dintr-o relatie de concubinaj.Eu si cu fetita am locuit tot timpul pana in prezent la mine, in alt oras, aflat la cca 350 de km de domiciliul tatalui.Am trait in relatii bune cu tatal, ne vizitam cam de 3-4 ori pe an timp in care eu stateam cu fetita la el.In vacanta de vara petreceam cam o luna la el.Concediile le faceam impreuna toti trei.Pana cand intr-o zi am decis sa ne vedem fiecare de viata.Eu am intalnit un alt barbat din alta tara cu care intentionez sa ma casatoresc.Tatal nu doreste sub nicio forma sa-mi de acordul de iesire din tara.Ce pot face?oare voi ramane pana la implinirea varstei de 18 ani a fetitei la cheremul si bunavointa lui?e corect?Nu...e o drama.
Daca nu aveti acordul tatalui, puteti iesi doar daca aveti hotarare judecatoreasca, alte detalii vedeti aici: [ link extern ] .
Trebuie sa clarificati situatia minorului.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Incercati sa ajungeti la o intelegere, sa lasati copilul la el in vacante si astfel poate va accepta sa va dea acordul, daca nu reusiti dvs sa il convingeti, poate va reusi mediatorul.
Daca veti depune cererea la instanta ,veti apela la mediator oricum in prealabil pt a va informa despre avantajele medierii.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
De acord cu colega.
In plus, am inteles cum a evoluat partea de acord, nu vi-l da, in rest cum ati rezolvat cu relatia copilului cu tatal? Mai mergeti si stati in vacante la el? Lasati copilul singur, dat fiind ca e mare? Alte variante? La ce solutie ati ajuns?
Ce fel de hotarare judecatoreasca?de incredintare a minorului?Am inteles ca, dupa noua lege, custodia se acorda in comun..lucru care nu ma ajuta prea mult.Daca custodia e comuna pleca din tara fara acordul lui?
Nimic nu-l poate convinge, nici eu, nici mediatorul.Il cunosc foarte bine.Incercam sa avem o relatie buna, am lasat copilul in vacanta la el...dar degeaba.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Custodia unui minor ! floreean floreean buna seara! vin si eu la dumneavoastra inmanata de o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv ! dati-mi voie sa va relatez pe cat de scurt posibil situatia ... (vezi toată discuția)
Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun matrix77 matrix77 buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea ... (vezi toată discuția)