avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema. In Octombrie o sa termin cei 2 ani de concediu crestere copil. Vreau sa va intreb daca pot intra in somaj dupa terminarea concediului, intrucat firma la care am lucrat nu mai exista. Locuind intr-un oras care nu ofera foarte multe locuri de munca, intrarea in somaj ar fii singura mea solutie momentan. Si daca se poate intra in somaj in situatia aceasta , va rog sa-mi spuneti ce acte trebuiesc depuse si daca trebuie sa le depun inainte de implinirea celor 2 ani sau dupa. Cum pot face eu dovada ca aceasta firma s-a desfintat si ca nu am unde sa mai ma reantorc la munca? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 23 Septembrie 2013
1. Pentru a va putea inregistra la Agentia de Somaj trebuie sa aveti de la angajator urmatoarele acte:
- decizia de concediere (cu art.65 din Codul muncii = desfiinatrea postului);
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj.

2. Intrebati la Oficiul Registrului Comertului cum s-a desfiintat firma respectiva si daca este numit un lichidator judiciar caruia va veti adresa pentru actele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil svisarinescu svisarinescu Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Momentan sunt in concediu de crestere copil ( 2 ani ) , pana in aprilie anul viitor .Firma la care sunt angajata e in ... (vezi toată discuția)
Ccc si insolventa firmei suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o firma care a intrat in insolventa in 2012 dar avea doua salariate in CCC din 2011 una din ele termina concediul in ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)