avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... scrisiare recomandata fara confirmare de primire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

scrisiare recomandata fara confirmare de primire

Am trimis o factura in val. de 150 mil.lei prin scrisoare recomandata simpla, fara sa cer dovada de primire. Debitorul sustine ca nu a primit factura si refuza plata. Am depus la posta o cerere de verificare a primirii scrisorii recomandate, dar posta imi va da un raspuns in termen de 30 zile.
Intrebarea mea este daca raspunsul pozitiv al postei este act doveditor in instanta ca debitorul a intrat in posesia facturii dar refuza plata. Este nevoie de o semnatura oficiala de primire,adica a unui organ de conducere a societatii debitoare? sau poate sa semneze si portarul,de exemplu?
Singura mea dovada ca am trimis acea factura este recipisa scrisorii recomandate.
Ce solutii am? sunt totusi niste bani pe care nu-mi permit sa-i pierd.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:21, 12 Mai 2005
Contabila mea spune ca ptr. sume mari nu ar accepta o factura in copie, decat daca ar fi autentificata de notar. Singura solutie se pare ca este stornarea, anularea facturii respective, instiintarea debitorului printr-o factura in "rosu", si apoi emiterea alteia, care sa fie trimisa cu toate masurile de precautie de data asta.
Deh... omul din greseli invata...
Chiar daca ai trimis recomandata fara conf. de primire, oficiul postal de la destinatar nu ii va imnana aceasta scrisoare decat pe baza de semnatura si stampila. Pot afla astfel de la oficiul postal daca a primit-o.
c.j. Ovidiu T.
Pai o copie legalizata ar fi cam 1000.000 lei, si se poate face dupa copiile ramase in facturier.
Acum depinde cum consideri ca e mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directa raluflory raluflory :-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare elena13 elena13 Ce trebuie facut daca o confirmare de primire trimisa catre o parte citata de expertul contabil (in persoana mea) s-a ratacit.Ori mi-a fost sustrasa din posta ... (vezi toată discuția)
Termenul din 720/1 c.proc.civ. ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Am o mare nelamurire cu acest articol si as dori sa-mi impartasiti din experienta dvs., ca teoretic am inteles, dar practic..... 1. Chem ... (vezi toată discuția)