avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de optiune succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de optiune succesorala

sotul meu a decedat in sept.2012,este un termen anume pentru declaratia de acceptare a succesiuni?care este?ce se intampla daca unul din mostenitorii nu a facut declaratia de acceptare a succesiuni in termenul stabilit de lege?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenaref , utilizator 20:30, 23 Septembrie 2013
Exista un termen de optiune succesorala de un an de zile. Daca unul din sucesibili nu a facut declaratie de acceptare a succesiunii trebuie sa demonstreze ca a acceptat tacit succesiunea, adica a facut acte de acceptare tacita a mostenirii, de exemplu achitand niste datorii ale succesiunii, plata impozit, plata unor datorii ale defunctului, etc...Daca nu va fi prezumat ca renuntator prin neacceptare.
d-na Joha,va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs.,stiu ca santeti un notar f bun si ma bazez pe raspunsul dvs.,va doresc sa aveti parte de tot binele pe care il faceti unor oamenii nevoiasi si singuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiune succesorala vs. dezbatere succesorala Pilu Pilu Buna seara. Nu am o speta anume, dar ma intriga faptul ca nu inteleg un lucru si as aprecia daca cineva m-ar lamuri. Urmaresc cu interes postarile si ... (vezi toată discuția)
Cum pot renunta la mostenire? mihai9620 mihai9620 Cum pot renunta la mostenire? Tatal meu a murit acum 4 ani. Eram instrainati, el divortand de mama cand eram copil si recasatorindu-se. Are doi copii inca ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mosteniri apeiron2 apeiron2 Rog sa ma lamureasca cineva cu privire la o mostenire. Sunt singura care a acceptat mostenirea prin declaratie notariala in termen. Mai sunt mostenitori de ... (vezi toată discuția)