avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

As dori sa aflu si eu cum procedez in legatura cu un divort! Persoana in cauza este plecata de 3 luni de la domiciliu, este o persoana f, violenta, consuma alcool in exces. Este trecut ca si coproprietar in actele casei! Are multe reclamatii la politie! Doresc sa divortez si as dori sa aflu si eu ce trebuie sa fac. De asemenea, as dori sa imi spuneti daca este posibil sa aiba drepturi asupra domicililui. Avem impreuna 2 copii cu el si inca 2 dintr-o casatorie anterioara, dintre care unul este minor! A fost internat la Spitalul nr.9 si a avut nenumarate tentative de suicid! Dupa ce a parasit domicilul a mers la politie si a facut o reclamatie cum ca nu ii permitem accesul acasa, ceea ce este total neadevarat. In acest caz mai poate fi dat in parasire de domiciliu? Eu am o pensie pe caz de boala f mica si as dori sa aflu daca se poate cam cat sunt costurile unui divort!Ce cai trebuie sa urmez?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:22, 23 Septembrie 2013
Divortul implica urmatoarele costuri : taxa de timbru 100 lei, onorariu avocat.
Dupa divort trebuie sa faceti partajul . In actiunea de partaj apar urmatoarele costuri : onorariu avocat, expertize, taxe de timbru ( raportate la valoarea bunurilor comune ) .
In ceea ce priveste apartamentul , daca este un bun comun (adica a fost cumparat in timpul casatoriei) se imparte 50% -50% , fara a se tine cont de copii, de cine primeste copii in custodie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț a_crihan2005@yahoo.com a_crihan2005@yahoo.com Bună ziua...Ce acte sunt necesare în cazul unui divorț în instanță? Care metodă ar fi mai ok: la notar sau în instanță? Cât durează? Procesul de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort adynutza26 adynutza26 Divortul s-a pronuntat prin acordul ambilor soti la Starea Civila acum 4 luni, moment in care s-au si despartit fizic, adica ea s-a mutat in alta parte. Sotia ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)