avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... FIRMA INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

FIRMA INSOLVENTA

Buna ziua; va rog sa-mi raspundeti si mie; am dat in judecata firma la care am lucrat pentru ca nu mi-a incheiat cartea de munca cind trebuia ;dar situatia este urmatoarea ,la primul termen nu sa prezentat ,la al doilea termen atrimis inscris ca firma respectiva si-a schimbat denumirea,administratorul si adresa atunci m-am dus la camera de comert si am luat noua denumire si mi-au spus ca firma actuala este in insolventa ;acum as vrea sa va intreb cu cine ma mai judec acum cu vechea firma sau cu actuala .si ar mai fi o problema pe 27.03.2009.am al treilea termen si trebuie sa comunicam noua firma dar avocatul pe care il am mi-a spus ca nu spune ca firma actuala este in insolventa ,este bine sau nu ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: IGNAT CLAUDIA , utilizator 17:02, 25 Martie 2009
Mergeti la lichidatorul care este desemnat de catre judecatorul sindic. Acesta este abilitat sa va emita o decizie de incetare a contractului de munca.
va multumesc pentru raspuns ,dar eu am lucrat la firma respectiva din data de 25.09.2005 pina in data de 19.07.2008,in anul 2006 am semnat contract de munca ,in decembrie 2006 am aflat ca sunt insarcinata ,l-am anuntat pe patron si atunci am aflat ca contractul de munca nu fusese dus la I.T.M.Mi-a facut alt contract dar cu data de 01.01.2007,spunindu-mi ca va rezolva pe parcurs,am nascut pe data de 22.08.2007 dar nu mi-a rezolvat nimic .m-am dus la fortele de munca ,si am aflat ca nu platise nimic la cartea de munca .I-am facut scris la ITM au verificat cartea de munca ,patronul nu se prezentase cu actele la control 'si mi-au comunicat ca is inscrisa la fortele de munca 01.01.2007pina la data de 01.01.2008, cu toate ca eu lucrasem pina in 19.07.2007.,si mi-au spus sa-l actionez in judecata pentru a-mi incheia cartea de munca .Din cauza posibilitatilor financiare l-am dat in judecata abia in 06.12.2008,fiindca eu nu am putut beneficia de nimic
va multumesc pentru raspuns ,dar eu am lucrat la firma respectiva din data de 25.09.2005 pina in data de 19.07.2008,in anul 2006 am semnat contract de munca ,in decembrie 2006 am aflat ca sunt insarcinata ,l-am anuntat pe patron si atunci am aflat ca contractul de munca nu fusese dus la I.T.M.Mi-a facut alt contract dar cu data de 01.01.2007,spunindu-mi ca va rezolva pe parcurs,am nascut pe data de 22.08.2007 dar nu mi-a rezolvat nimic .m-am dus la fortele de munca ,si am aflat ca nu platise nimic la cartea de munca .I-am facut scris la ITM au verificat cartea de munca ,patronul nu se prezentase cu actele la control 'si mi-au comunicat ca is inscrisa la fortele de munca 01.01.2007pina la data de 01.01.2008, cu toate ca eu lucrasem pina in 19.07.2007.,si mi-au spus sa-l actionez in judecata pentru a-mi incheia cartea de munca .Din cauza posibilitatilor financiare l-am dat in judecata abia in 06.12.2008,fiindca eu nu am putut beneficia de nimic
Pe certificatul emis de Registrul comertului ( nu camera de comert ) trebuie sa scrie obligatoriu starea actuala a firmei . Nu stiu cine va spus ca este in falimet si acest lucru nu este trecut si in certificat . Daca asa stau lucrurile, adica este in faliment nu mai aveti cu cine va judeca. Adresati va lichidatorului judiciar.

Alte discuții în legătură

Recuperare remuneratii ContSters277422 ContSters277422 Buna ziua. Pe scurt: am lucrat intr-o companie destul de mare, privata, de la care am de recuperat 10005.00 lei insemnand salariile din ultimele luni lucrate. ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera salariile restante? elena09 elena09 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a-mi rezolva urmatoarea problema: Lucrez la o firma aflata in stare de insolventa, dar nu s-a dat ... (vezi toată discuția)
Decizie imputare inventar, bilet la ordin mcvarual mcvarual L-am dat in judecata pe patron, am continuat sa lucrez in aceeasi firma, dar am mai descoperit niste lucruri, care imi sunt neclare. Chestiunile neclare ... (vezi toată discuția)