adica cum de la infiintare?total venituri pe toti anii?se calculeaza anual.adica o iei de la 0 in fiecare an.atentie si la cursul de schimb este 3.3817, cursul de la aderare.
Deci inteleg ca suma de 35000 este anuala! nu de la infiintare. Imi cer scuze , firma o am din 2005 si in 2008 a depasit plafonul de 35000, adica in perioada 2005 martie pana in iunie 2008.
Va multumesc mult pentru raspuns.
In cazul in care nu solicitam sau solicitam inregistrarea cu intarziere, organele fiscale competente au dreptul sa stabileasca obligatii privind taxa de plata si accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit sa ne inregistram in scopuri de taxa.
In cazul in care am atins sau am depasit plafonul de scutire si nu am solicitat inregistrarea in scopuri de TVA in termen de 10 zile, organele fiscale competente vor proceda dupa cum urmeaza:
a) in cazul in care nerespectarea prevederilor legale este identificata de organele fiscale competente inainte de a ne inregistra in scopuri de TVA, acestea vor solicita plata taxei pe care ar fi trebuit sa o colectam da ca am fi fost inregistrati normal in scopuri de taxa, pe perioada cu prin sa intre data la care am fi fost inregistrati in scopuri de taxa daca am fi solicitat in termenul prevazut de lege in registrarea si data identificarii ne respectarii prevederilor legale. To to data, organele de control ne vor in registra din oficiu in scopuri de taxa.
b) in cazul in care nerespectarea prevederilor legale este identificata dupa ce ne-am inregistrat in scopuri de TVA, organele fiscale competente vor solicita plata taxei pe care ar fi trebuit sa o colectam daca am fi fost inregistrati normal in scopuri de taxa, pe perioada cuprinsa intre data la care am fi fost inregistrati in scopuri de taxa daca am fi solicitat in termenul prevazut de lege inregistrarea si data la care ne-am inregistrat.
Atentie la momentul depasirii plafonului de 35.000 euro! Neinregistrarea in timp util in scopuri de TVA atrage:
■ plata unei amenzi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si a unei amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice;
■ imposibilitatea deducerii taxei aferente achizitiilor pe perioada cuprinsa intre data la care ar fi trebuit sa ne inregistram in scopuri de TVA si data inregistrarii efective in scopuri de taxa care se concretizeaza in final printr-o plata suplimentara la bugetul de stat;
■ plata taxei pe care ar fi trebuit sa o colectam daca am fi fost inregistrati normal in scopuri de taxa;
■ majorari de intarziere pentru plata tva.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Firma neplatitoare tva
bux10
Buna seara,
Am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsul: am o firma abia infiintata (iulie), neplatitoare de TVA. As vrea sa inchei un ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme
jugaru77
am un srl di 2007 ne platitor de tva in 2010 am depasit plafonu cu 2000 ron nu am stiut pina acum 15 03 2012 am primit de la anaf o notificare prin care ma ... (vezi toată discuția)