avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive de neprezentare la un recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive de neprezentare la un recurs

datorita distantei si programului de la serviciu nu ma pot deplasa in alt judet ptr un recurs initiat de intimat (CNADNR) intr-un dosar in care am calitatea de petent; in comunicarea recursului pe care am primit-o prin posta mi se solicita 'copie motive' in cazul in care doresc ca procesul sa se judece in lipsa mea
va rog sa-mi spuneti ce fel de motive pot fi invocate si probate prin dovezi (ma gandesc ca lipsa din tara confirmata de o copie a rezervarii la hotel prin booking.com ar fi ok, dar cu siguranta sunt si alte....)

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:38, 6 Octombrie 2013
Aţi primit motivele de recurs împreună cu citaţia în care este menţionat termenul. Pe citaţie scrie "cu copie motive", sau aşa ar trebui să scrie. Asta înseamnă că, împreună cu citaţia, vi s-au comuncat şi motivele de recurs.

Nu vă poate cere nimeni să motivaţi o cerere de judecare a cauzei în lipsă. Aveţi dreptul să solicitaţi aceasta şi fără să motivaţi. Trimiteţi instanţei, prin poştă, două rânduri pe o coală de hârtie şi solicitaţi judecarea recursului în lipsa dvs. Procedaţi aşa numai dacă nu formulaţi întâmpinare, situaţie în care scrieţi, la sfârşitul întâmpinării, "solicit judecarea cauzei şi în lipsa mea, potrivit art. 242, alin. (2) Cod procedură civilă" (scrieţi acest articol numai dacă judecata în fond a început înainte de data de 15 februarie 2013).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..." Mihaela Gradinaru Mihaela Gradinaru Buna seara, Uite si dilema mea! Am inaintat la judecatorie o \"Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie\". Plangerea am depus-o in doua ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa ma prezint la proces? bughybgd bughybgd Este obligatorie prezentarea la o citatie in care sunt chemat ca petent, in proces cu C.A.D.N.R- CESTRIN in calitate de intimat pentru fond - plangere ... (vezi toată discuția)