avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In ce termen se pot sesiza infractiunile: fals in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In ce termen se pot sesiza infractiunile: fals in inscrisuri, uz de fals, fals in declaratii?

in cazul in care constat ca se folosesc intr-un proces civil
Eu stiu ca in 3 luni de la data constatarii.
Si nu se face in civil ci in PEnal- la Politie sau parchet.Penalul domina civilul....

Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Art. 284 CPP
Termenul de introducere a plângerii
În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.
Plangerea penala suspenda procesul civil.
emil6702, utilizator
Dle Emil ati verificat daca la aceste infractiuni legea prevede ca este necesara plangerea prealabila?
Infractiunile mentionate nu sunt dintre cele a caror actiune este pusa in miscare la plangerea penala prealabila.

Asadar, cata vreme faptele nu sunt prescrise, va puteti adresa organelor judiciare, depunand o plangere penala ( actul depus de o persoana fizica sau juridica, persoana ce a suferit o vatamare prin savarsirea unei infractiuni ) sau un denunt ( act depus de orice persoana fizica sau juridice , persoana care are cunostinta de savarsirea unei fapte penale ).

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 210 cp vldstf vldstf pot sa depun o plangere in numele sorei mele care este plecata la munca in strainatate pentru furtul unor lucruri din casa de catre sotul acesteia? daca nu pot ... (vezi toată discuția)
Plangere penala valabila? Statescu Statescu Buna ziua! [i]Art. 280CPpen.: Procedura in cazul infractiunilor flagrante (1) In caz de infractiune flagranta, organul de urmarire penala este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)