avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz incasare cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz incasare cote intretinere

...sau, ce trebuie sa stii ca sa fii proprietar intr-un bloc, intr-o asociatie:
Ai orice alta profesie, dar nu in domeniul juridic. Adm/ cas refuza sa iti incaseze banii... nu este interzis.. Daca esti amarat si vrei sa dai o parte, daca ai un necaz temporar, etc, trebuie sa stii ca, dupa ce acela a refuzat, tu trebuie sa faci o oferta reala de plata! Nu sa ii scrii o recomandata, cu "confirmare de primire", nu, te duci la executor, platesti poate si de trei ori val. datoriei refuzat , i se da o data/ ora cand sa se prezinte, vine avocatul lui (el are banii asociatiei=ai tai sa plateasca) si spune: refuzam sa incasam, pt. ca...nu conteaza, sunt liberi! Atunci , mergi la CEC consemnezi suma si il anunti, aici nu mai stiu cum, daca apelezi la exec este alt serviciu, alta plata...Apoi stai si vezi cum nu iti primeste recipisa dl adm/ cont/ cas/ pres, iti "toarna" luna de luna penalizari, iar banutii tai stau la CEC, fara dobanda.Aceasta este egalitatea in drepturi. Tu trebuie sa ai avocat, el poate face tot ce-i trece prin minte, fara frica, de pedeapsa...a! ai dreptul sa cheltui o gramada de ani si bani in justitie (pt. el e gratis).
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:35, 30 Iunie 2009
problema nu mai exista daca:

prin hotarirea AG impuneti sa se comunice contul bancar tuturor proprietarilor.
-in cont orice proprietar poate varsa orice suma (chiar si partiala) si la orice data a datoriei sale.
in acest fel se va evidentia strict suma,data si numele proprietarului si eventual semnificatia platii.
ramine ca administratorul sa gestioneze corect extrasele de cont - oricum este responsabilitatea lui.
Cine poate spune exact! Cum se poate "impune" unei asociatii de proprietari, sau, in realitate celor care decid (2-3 oameni) sa ti se comunice nr. de cont. Am facut-o: 1. in sedinta: refuz! 2. Apeland la Primarie pt sprijin: fara rezultat 3. La Sectia de politie: nimic! Poate este blestemul de a locui in sectorul 1. Am facut cereri din nou pentru a-i ruga pe dnii de la primarie si sectie sa il induplece pe dl. presedinte/administrator/casier/contabil sa aiba bunavointa de a-mi comunica nr. de cont. Astept cele 30 de zile, timp in care mi se calculeaza penalizari.
Dar care poate fi motivul refuzului de a incasa banii ? Ce beneficii sau avantaje ar avea administratorul ?
Cum adica, acesti 2-3 oameni au decis sa nu mai incaseze banii pentru cotele de intretinere de la proprietari?
Pai cu ce platesc furnizorii, de unde-si iau salariile daca nu incaseaza ?
Mai aveti apa ? Mai functioneaza liftul ?
Spuneti exact adresa si ce date cunoasteti despre aceasta asociatie si poate descoperim noi contul IBAN si banca unde puteti achita cotele de intretinere. Ne interesam la finante, la furnizori, la altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)
Restante, penalizari, proces ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept ... (vezi toată discuția)
Restanta radet ContSters189595 ContSters189595 buna dimineata avem in asociatie un datornic cu 7800 ron , datoria se intinde pe o perioada de2- 3 ani avem desfasuratorul de la radet in care apar si ... (vezi toată discuția)